Pereiti į pagrindinį turinį

Australija steigia didžiausią saulės elektrinių centrą pasaulyje

2024-08-21 09:11 diena.lt inf.

Australija trečiadienį patvirtino planus atokiuose šalies šiauriniuose regionuose steigti didžiulį saulės elektrinių parką – šis projektas vadinamas „didžiausiu saulės jėgainių rajonu pasaulyje“, o dalis pagamintos energijos būtų eksportuojama į Singapūrą.

Pixabay nuotr.

Aplinkos ministrės Tanios Plibersek teigimu, milžiniško saulės jėgainių parko gaminamos energijos pakaktų aprūpinti elektra tris milijonus namų ūkių, jame būtų sumontuotos saulės baterijos, akumuliatoriai, o galiausiai ir Australiją su Singapūru jungiantis kabelis.

„Tai bus didžiausias saulės jėgainių rajonas pasaulyje, o jį įgyvendinus Australija taps pasauline lydere žaliosios energetikos srityje“, – kalbėjo T. Plibersek.

12 000 hektarų plotą užimantis projektas „SunCable“ įsikurs saulėtoje Australijos Šiaurinėje teritorijoje, jį remia technologijų milijardierius ir ekologijos aktyvistas Mike‘as Cannonas-Brookesas.

Įgyvendinus projektą, jėgainės per valandą pagamins po keturis gigavatus energijos, skirtos buitiniams vartotojams, o dar du gigavatai keliaus į Singapūrą.

Šiuo metu Australija yra viena iš didžiausių anglies ir dujų eksportuotojų pasaulyje, tačiau tuo pat metu kenčia nuo klimato kaitos, pasireiškiančios didele kaitra, potvyniais ir krūmynų gaisrais.

Nors australai savo namuose labai noriai įsirenginėja saulės baterijas, šalies vyriausybė kol kas neskuba visiškai pereiti prie atsinaujinančių išteklių.

Naujausiais vyriausybės duomenimis, 2022 m. iš atsinaujinančių išteklių pagaminta energija sudarė 32 proc. visos Australijoje pagamintos elektros energijos, tuo tarpu iš anglies buvo pagaminta 47 proc. visos energijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų