Pereiti į pagrindinį turinį

TATENA vadovas antradienį lankysis Kursko atominėje elektrinėje

2024-08-26 19:32

Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) vadovas Rafaelis Grossis antradienį lankysis Rusijos Kursko branduolinėje jėgainėje, kur įvertins padėtį.

Rafaelis Grossis
Rafaelis Grossis / Reuters nuotr.

Dėl mūšių, vykstančių netoli elektrinės, situacija yra „rimta“, sakė jis. TATENA apie jėgainės saugumą esą galės spręsti tik tada, „jei turėsime galimybę nepriklausomai įvertinti, kas ten vyksta“. R. Grosis į Kurską vyks su komanda.

Branduolinė elektrinė Kurčiatovo mieste yra už keliasdešimt kilometrų nuo karo veiksmų Rusijos pasienio regione. Rusija praėjusią savaitę informavo TATENA apie atremtą droną elektrinės teritorijoje. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas apkaltino Ukrainą mėginus smogti branduolinei jėgainei. Kol kas nėra aišku, ar Kursko elektrinė yra vienas Ukrainos veržimosi tikslų.

R. Grossis jau ne kartą lankėsi Rusijos užimtoje Ukrainos Zaporižios atominėje jėgainėje. Čia dirba TATENA komanda. Nuolatinis tarptautinių ekspertų buvimas padeda ne tik stebėti padėtį, bet ir atgrasyti nuo karo veiksmų, kurie gali sukelti branduolinę katastrofą.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų