Pereiti į pagrindinį turinį

D. Trumpas grasina nedalyvauti rinkimų debatuose

2024-08-27 16:06 diena.lt inf.

Itin laukiami JAV prezidento rinkimų debatai tarp demokratės Kamalos Harris ir respublikono Donaldo Trumpo, turintys įvykti kitą mėnesį, pirmadienį tapo kvestionuojami dėl mikrofonų klausimo, pastarajam pagrasinus iš jų pasitraukti.

Donaldas Trumpas ir Kamala Harris
Donaldas Trumpas ir Kamala Harris / Scanpix nuotr.

D. Trumpas ir taip spyriojosi dalyvauti rugsėjo 10 dieną numatytuose debatuose, kurie turi vykti K. Harris sparčiai kylant kaip naujai Demokratų partijos kandidatei, iš kovos pasitraukus prezidentui Joe Bidenui.

Sekmadienį savo socialiniame tinkle „Truth Social“ D. Trumpas apkaltino televizijos transliuotoją ABC šališkumu ir parašė: „Klausiu, kodėl turėčiau debatuoti prieš Kamalą Harris tame tinkle?“

D. Trumpo ir K. Harris rinkiminės komandos pirmadienį taip pat ginčijosi, ar kandidatų mikrofonai turėtų būti išjungti kalbant kitam.

K. Harris kampanija teigė, kad D. Trumpo stovykla siekia, jog mikrofonai būtų išjungti ir taip D. Trumpas apsisaugotų nuo bet kokių netinkamų komentarų arba jei jis debatų metu prarastų savitvardą.

„Manome, kad abiejų kandidatų mikrofonai turėtų būti įjungti visos transliacijos metu“, – pareiškime teigė K. Harris komunikacijos direktorius Brianas Fallonas.

Jis pridūrė, kad „Trumpo komandos nariai mieliau renkasi nutildytą mikrofoną, nes nemano, kad jų kandidatas gali 90 minučių elgtis kaip prezidentas“.

Birželio 27 dieną per CNN vykusius D. Trumpo ir J. Bideno, kuris tuo metu buvo demokratų kandidatas, debatus mikrofonai buvo išjungiami, kol neateidavo kandidato eilė kalbėti.

Tai buvo sąlyga, dėl kurios susitarė J. Bidenas ir kuri turėjo būti taikoma ir rugsėjį numatytuose ABC debatuose.

Tačiau K. Harris, kuri pakeitė J. Bideną po jo nesėkmingo pasirodymo CNN debatuose, siekia, kad būtų grįžta prie įprastos tvarkos, kai mikrofonai lieka įjungti.

D. Trumpo stovykla tvirtina, kad debatai turėtų vykti jau sutartomis sąlygomis.

Pats D. Trumpas, pirmadienį komentuodamas šiuo klausimu, dar labiau sumaišė kortas, sakydamas: „Nežinau, man tai nesvarbu. Tikriausiai geriau, kad jis būtų įjungtas.“

„Buvo sutarta, kad viskas bus taip pat, kaip ir praėjusį kartą. Anuo atveju jis buvo nutildytas“, – sakoma NBC transliuotame vaizdo įraše.

Jis taip pat užsipuolė K. Harris, pavadindamas ją „ne protingu žmogumi“ ir teigdamas, kad „ji nenori diskutuoti“.

Pražūtingas J. Bideno pasirodymas paskutiniuose debatuose ir smukimas apklausose nulėmė jo kampanijos baigtį.

Savo ruožtu estafetę perėmusi K. Harris, kuri apklausose šiek tiek lenkia D. Trumpą, tikisi, kad jai pavyks išlaikyti pagreitį ar net padidinti atotrūkį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų