Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmasis žmogus, sausio 6-ąją įsiveržęs į JAV Kapitolijų, nuteistas kalėti 53 mėnesius

2024-08-28 09:10 diena.lt inf.

Pirmasis riaušininkas, 2021 m. sausį įsiveržęs į JAV Kapitolijų, nuteistas kalėti 53 mėnesius už pilietinius neramumus ir baudžiamuosius teisės pažeidimus. Tai antradienį pranešė prokurorai.

Michaelas Sparksas
Michaelas Sparksas / Scanpix nuotr.

47 metų Michaelas Sparksas buvo „pirmasis riaušininkas, įžengęs į JAV Kapitolijaus pastatą 2021 m. sausio 6 d.“, pareiškė kaltintojai, remdamiesi įrodymais.

JAV apygardos teisėjas Timothy`is Kelly`is skyrė M. Sparksui 53 mėnesius kalėjimo, 36 mėnesius prižiūrimo paleidimo ir įpareigojo sumokėti 2000 dolerių už sunkų nusikaltimą, susijusį su pilietiniais neramumais ir baudžiamaisiais teisės pažeidimais, įskaitant įsiveržimą į saugomą pastatą ir nežabotą bei trikdantį elgesį jame, sakoma pranešime.

JAV teisingumo departamento duomenimis, nuo 2021 m. sausio 6 d. daugiau nei 1 488 asmenys buvo apkaltinti nusikaltimais, susijusiais su įsiveržimu į JAV Kapitolijų.

Tą dieną tuomečio JAV prezidento Donaldo Trumpo šalininkai įsiveržė į JAV Kongresą Vašingtone, kur tuo metu turėjo būti patvirtintas respublikono pralaimėjimas išrinktajam JAV prezidentui Joe Bidenui.

D. Trumpo kurstoma minia, surengusi mitingą, kuriame buvo skelbiami nepagrįsti teiginiai apie sukčiavimą rinkimuose, smurtaudami įsiveržė į pastatą ir nužudė penkis žmones.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų