Quantcast

B.Gatesas: „Apple“ įkūrėjo S.Jobso indėlį jaus ištisos kartos

JAV kompiuterinės įrangos milžinės "Apple" vienas iš įkūrėjų velionis Steve'as Jobsas padarė poveikį pasauliui, kurį jaus ištisos kartos, trečiadienį sakė pagrindinės šios bendrovės konkurentės "Microsoft" vadovas Billas Gatesas ir pridūrė, kad jam buvo "beprotiškai didelė garbė" pažinoti S.Jobsą.

„Steve'as ir aš pirmąkart susipažinome prieš beveik 30 metų ir buvome kolegos, varžovai bei draugai ilgiau nei pusę savo gyvenimo“, - pareiškė B.Gatesas, pridūręs, jog buvo „išties nuliūdintas“ žinios apie S.Jobso mirtį.

„Pasaulyje retai kas padaro tokį didžiulį poveikį, kokį padarė Steve'as, ir jo pasekmes jaus daugelis ateinančių kartų, - sakoma B.Gateso pranešime, kurį gavo naujienų agentūra AFP. - Tiems, kuriems teko laimė su juo dirbti, teko beprotiškai didelė garbė. Nepaprastai ilgėsiuosi Steve'o.“

Daugelį metų S.Jobso ir B.Gateso santykiai buvo šaltoki.

Agresyviau į rinkodarą orientuota „Microsoft“ vis stiprino savo pozicijas, o nuo S.Jobso „Apple“ sėkmė buvo nusigręžusi, kol jis vėl stojo prie savo bendrovės vairo ir pristatė pasauliui didžiulio pasisekimo sulaukusius produktus, tokius kaip muzikos grotuvas „iPod“, išmanusis telefonas „iPhone“ ir planšetinis kompiuteris „iPad“.

1994 metais duodamas interviu žurnalui „Rolling Stone“ S.Jobsas sakė: „Jeigu paklaustumėte, ką galvoti apie Billo Gateso turtėjimą iš kai kurių idėjų... Žinote, tikslas nėra tapti turtingiausiu žmogumi kapinėse.“

„Bent jau tai nėra mano tikslas“, - pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: Steve Jobs

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių