Quantcast

Futbolo varžybos Kaune: lenkų sirgaliai išpaišė stadiono sienas

  • Teksto dydis:

Palaikyti komandos į Kauną iš Poznanės Lenkijoje ketvirtadienį atvyko per tūkstantį vieningų sirgalių. Didelė minia Poznanės „Lech“ komandos gerbėjų Kauno gatvėse surengė eiseną. Buvo labai garsūs, organizuoti ir... chuliganiški. Net stadioną spėjo išpaišyti, pasakojama LNK reportaže.

Ketvirtadienį Kauno centre patruliavo gerokai padidintos policijos pajėgos, nes čia šeimininkavo lenkai – futbolo sirgaliai. Beveik 700 km iš Poznanės į Kauną sukorė apie 1200 lenkų klubo gerbėjų. Įvairūs jie – nuo rimto stoto vyrų, iki besišypsančių porų ir šeimų. Apskritai „Lech“ sirgaliai garsėja kaip vieni chuliganiškiausių Europoje. Spėjo lenkai pasižymėti ir Kaune. Nežinia kokiu būdu, bet sugebėjo palikti piešinį ant sienos S. Dariaus ir S. Girėno stadione.

Kauno savivaldybė viešai klausė kauniečių, ar triname, ar paliekame šį piešinį. Tiesa, stadione lenkų tikrai nebus dauguma. „Kauno Žalgirio“ atstovai LNK tikino, kad sugužės apie 6 tūkst. žmonių.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Tai – antros atsakomosios rungtynės. Atrankoje į UEFA Europos Konferencijų lygą pirmąjį mačą Lenkijoje 3:1 laimėjo varžovai.

Ketvirtadienį „Kauno Žalgirio“ futbolininkai Dariaus ir Girėno stadione antrą kartą pralaimėjo Poznanės „Lech“ ekipai ir baigė sezoną Europoje.

Mariaus Stankevičiaus komanda atsakomosiose UEFA Europos Konferencijų lygos antrojo atrankos etapo rungtynėse varžovams nusileido rezultatu 1:2 (0:1).

Pernai „Lech“ žaidė konferencijų lygoje. Ir ten net pateko tarp aštuonių stipriausių komandų. Atsimušė tik į „Fiorentinos“ barjerą ketvirtfinalyje. Lenkijos čempionate pernai užimta trečia vieta. Šiuo metu „Lech“ pirmauja.

Prieš dešimt metų svečiai iš Poznanės viešėjo ir Vilniuje. Tada į sostinę sirgalių atvyko apie penkis šimtus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puikus lenko ,

Puikus lenko , portretas
chamiško futbolo sirgaliaus portretukas.Reikia išsaugoti su paaiškinimo lentele, cha....

Dd

Dd portretas
Wilnia nasha

Repinas \\\\\.../////

Repinas  \\\\\...///// portretas
Gerai ar blogai padarė,bet meniška.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių