Quantcast

Kaune įsibėgėja lauko kavinių sezonas

Atšilus orams, lauke kava tapo skanesnė, todėl vis daugiau viešojo maitinimo įstaigų kviečia prisėsti lauko kavinėse ar terasose. Miesto atstovai prognozuoja, kad lauko kavinių Kaune šiemet bus daugiau.

„Apie tendencijas dar per anksti kalbėti – lauko kavinių sezonas tik prasideda. Tiesa, pagal išduodamų leidimų, derinamų projektų skaičių galime prognozuoti, kad jų, greičiausiai, bus daugiau nei ankstesniais metais“, – „Kauno dienai“ sakė miesto savivaldybės administracijos Licencijų, leidimų ir paslaugų skyriaus vedėja Sonata Šėlienė.

Ji nurodė, kad šiuo metu išduoti 48 leidimai, dar apie 30 lauko kavinių projektų yra derinama. Praėjusiais metais per visą sezoną buvo išduoti leidimai 78 lauko kavinėms.

„Leidimai prekiauti ir teikti paslaugas išduodami lauko kavinėms, įrengtoms viešose vietose. Jeigu kavinė įsikūrusi privačioje valdoje, tokio leidimo nereikia, – aiškino S. Šėlienė. – Šiemet didžioji dauguma leidimų išduoti miesto centre, tačiau pasitaiko vienas kitas atvejis, kai kreipiasi dėl leidimų išdavimo Kauno mikrorajonuose.“

Skaniau: šiltomis dienomis valgyti lauke maloniau. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

Pasiteiravome, kokios tendencijos dėl lauko kavinių ploto? Pandemijos metu leista staliukus statyti plačiau, o kaip šiemet?

„Pandemijos metu leidome maksimaliai pasididinti lauko kavinių plotą. Įvertinus naudą tiek verslui, tiek miestiečiams ir svečiams, šiemet taip pat leidžiame lauko kavinėms plėstis, jeigu tai netrukdo pėsčiųjų ir aptarnaujančio transporto judėjimui“, – apie tai, kad kavinių lankytojai galės jaustis patogiai, kalbėjo Licencijų, leidimų ir paslaugų skyriaus vedėja.

Specialistė pastebėjo, kad didžioji dalis viešojo maitinimo įstaigų užstato turimą plotą stalais, kėdėmis, skėčiais ar markizėmis, o prašymų įrengti lauko terasas nedaug. „Jas pageidaujama įrengti tik tada, kai yra nelygus grindinys“, – pridūrė S. Šėlienė.

Dizainas: dažniausiai verslas prašo leidimų į lauką išnešti staliukus, bet kartais įrengiamos ir terasos. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

Pašnekovė informavo, kad vietinės rinkliavos dydis šiemet nesikeitė. Pagal galiojančias nuostatas, už leidimus prekiauti ar teikti paslaugas viešose vietose vietinė rinkliava už mėnesį siekia 1,2 euro už 1 kv. m lauko kavinės ploto. „Tai viena mažiausių kainų tarp didžiųjų miestų“, – pastebėjo Licencijų, leidimų ir paslaugų skyriaus vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laisvė

Laisvė portretas
Visos gatvės aplaistytos riebalais,alumi,biologiniais skysčiais.Šlykštu.

AČIŪ

AČIŪ portretas
gatves remontas padarytas kavinems

KALEDOS

KALEDOS portretas
Baisu bagia uzimti visa gatve Vien staliukai O zadejo kad bus tvarka kad gyventojai gales laisvai nespaudziami kaviniu staliuku vaksioti atremontuota Vilniaus gatve
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių