Quantcast

Ministro pažadas: visi Kėdainių tiltai bus sutvarkyti per dvejus–trejus metus

  • Teksto dydis:

Kėdainiuose penktadienį atidarius eismą Vilainių tiltu, susisiekimo ministras Marius Skuodis žada, kad visi šiame mieste esantys tiltai bus sutvarkyti per dvejus–trejus metus.

Ministras pažymėjo, kad Vilainių tilto tvarkymo darbai atlikti greičiau nei numatyta, tačiau teigė apgailestaujantis dėl to, kad tiltai Kėdainiuose daug metų buvo neremontuojami.

„Kėdainiuose mes turime keturis valstybinius, valstybei priklausančius tiltus. Pasižiūrėjau, kad paskutinis vieno iš tiltų remontas buvo atliktas tada, kai aš nebuvau gimęs. Aš dar nebuvau gimęs, kai buvo kapitaliai tvarkytas vienas iš tiltų. Kiti tiltai buvo tvarkyti dar anksčiau“, – žurnalistams penktadienį Kėdainiuose sakė M. Skuodis.

„Visi tiltai, kurie buvo pastatyti ir tvarkyti sovietmečiu, bus sutvarkyti jau ilgam“, – teigė ministras.

Pasižiūrėjau, kad paskutinis vieno iš tiltų remontas buvo atliktas tada, kai aš nebuvau gimęs.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) vadovo patarėjas Remigijus Lipkevičius teigė, kad per dvejus–trejus metus sutvarkyti visus Kėdainiuose esančius tiltus įmanoma, tačiau pagrindiniu iššūkiu išlieka finansavimas.

„Pagrindinis iššūkis yra finansavimas, bet manome, kad bendromis jėgomis šitą dalyką galime įvykdyti“, – žurnalistams sakė R. Lipkevičius.

Eismas Vilainių tiltu vyks su apribojamais, kol rangovas iki galo pabaigs darbus.

„Suprasdami, koks svarbus šis tiltas kėdainiečiams, skubėjome atnaujinti eismą, kad vietinė bendruomenė patirtų nepatogumus kuo trumpesnį laiką“, – pranešime sakė direkcijos Transporto infrastruktūros statybos ir priežiūros departamento direktorius Evaldas Petrikas.

Darbų metu visiškai pakeista tilto perdanga, sustiprintos bei praplatintos esamos atramos, rekonstruoti šlaitų tvirtinimo elementai.

Tilto prieigose suplanuota įrengti poilsio aikšteles, praplatinti tilto šalitilčius, pritaikant juos pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų eismui, žmonėms su negalia, saugiam eismui užtikrinti įrengti atitvarus ir turėklus.

Sutarties vertė – daugiau kaip 2 mln. eurų, rangovas – AB „HISK“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cut

cut portretas
sugrius raseiniu kelmes panezio, visi pinigai ukram ir ginybai sudu lanzbirbija

faktas

faktas portretas
šitas ministras sakė atsistatydins po Baltarusijos įvykių ,bet melavo tai būkit ramūs meluoja ir dabar kaip sakė kgb dėdulė kas meluoja tas ir vagia.

Va \\\\\.../////

Va \\\\\...///// portretas
tai tempai,va tai statybos,tik kad nuo greičio kylos negautų.___O Ariogalos per Dubysą per kiek laiko?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių