Quantcast

Po alinančios kaitros Kauną nuplovė liūtis, virto medžiai (vaizdo įrašai, nuotraukos)

  • Teksto dydis:

Pastarąsias dienas Kaune oro temperatūra buvo šoktelėjusi virš 30 laipsnių karščio, tad antradienio pavakarę stichinė kaitra peraugo į liūtį, kurią lydėjo perkūnija ir griaustinis. Vėjo gūsių neatlaikė ir kai kurie medžiai

Dar dieną vietomis pakrapnojo stambių lašų lietus, o prieš 18 val. dangus virš Kauno visai prapliupo. Staiga apniaukė tamsūs debesys, pradėjo pūsti smarkus vėjas ir akimirksniu pradėjo pliaupti lietus. Kritulius lydi ir žaibai bei griaustinis.

„Staigiai pakilo vėjas, tiesiog mačiau dulkių sūkurius. Netoli manęs renovuoja namą, tai pradėjo skraidyti ir šalia jo sudėtos kažkokios medžiagos. Nugriaudėjo keli griaustinai, danguje plykstelėjo žaibai ir pradėjo smarkiai lyti. Tikrai pila, kaip iš kibiro“, – pasakojo vienas Šiaurės prospekto gyventojas.


Apie sudėtingą situaciją kauniečiai pranešė ir iš miesto centro. Čia grindinį taip pat plauna smarkūs krituliai. Neatmetama, kad gausiai ir staigiai iškritęs lietus gali vėl paskandinti kai kurias Kauno gatves, tad vairuotojai turėtų stebėti, ar nesiformuoja didelės balos. Jei visgi vanduo jau apsėmė gatvę, patariama geriau ja nebevažiuoti ir nerizikuoti užlieti automobilio.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Kauniečiai netruko pasidalinti informacija apie Kaune nuo stipraus vėjo virtusius medžius. Vienas tokių užfiksuotas Rotušės aikštėje, kitas – Karaliaus Mindaugo prospekte, netoli Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pastato.

Skaitytojų nuotr.

Kai kuriose miesto vietose, panašu, vandens lygis buvo nemenkas. Kauniečiai fiksuoja vaizdus iš užsemtų daugiabučių kiemų.

Feisbuko nuotr.

Visgi sinoptikai žada, kad lietus Kaune ilgai nesitęs. Lietuvos hidrometeorologijos stoties internetiniame puslapyje galima stebėti, kaip galimai judės debesys ir kur pliaups lietus. Pagal šį žemėlapį matyti, kad lietus Kaune turėtų trukti iki valandos. Vėliau turėtų danguje sklandyti vien debesys. Žinoma, neatmetama tikimybė, kad dar vietomis kiek palis, tačiau kritulių bus gerokai mažiau, nei iškrito prieš 18 valandą.

Kitomis dienomis prognozuojama, kad oro kaitra dar kelias dienas svilins Kauną.

Tačiau kai kur prognozuojamas ir lietus. Lietuvos hidrometeorologinės tarnybos duomenimis, trečiadienio naktį kai kur trumpas lietus, perkūnija. Vėjas pietryčių, rytų, 4–9 m/s. Temperatūra 17–22 laipsniai. Dieną daugelyje rajonų trumpas lietus, kai kur smarkus, vietomis su perkūnija. Kai kur galima kruša. Vėjas rytinių krypčių, 6–11 m/s, per perkūniją vietomis gūsiai 15–18 m/s. Temperatūra 28–33 laipsniai karščio.

Ketvirtadienį vietomis trumpai su perkūnija palis. Vėjas nepastovios krypties, 3–8 m/s. Temperatūra naktį 17–22, dieną 29–34 laipsniai karščio. Liepos 16-os naktį vietomis, dieną daug kur trumpas lietus su perkūnija. Vėjas nepastovios krypties, 3–8 m/s. Temperatūra naktį 18–23, dieną 29–34 laipsniai karščio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš Kauno

Iš Kauno portretas
21-mame amžiuje neveikia lietaus kanalizacija. Mano gatvėj nėra jokio šulinio, šniokščia upės per kiekvieną lietų.

nejuokinkit voveriu

nejuokinkit voveriu portretas
biski nukrapino,isverte kelis puvekus i tiek delov-siandien nei zymes

...

... portretas
buki litvinai vel meras kaltas
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių