Quantcast

V. Gaidys: premjeras prarado gaubtą, kuris jį saugojo

  • Teksto dydis:

Beveik trejus metus išlikę gana stabilūs ir palankūs premjero Algirdo Butkevičiaus reitingai kovo mėnesį pajudėjo žemyn, o tai lėmė pastarojo meto peripetijos dėl vadinamojo „Vijūnėlės“ dvaro, BNS teigia sociologas „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Anot jo, naujausia šio mėnesio apklausa rodo, kad Vyriausybės vadovo ir prezidentės Dalios Grybauskaitės atvira priešprieša išėjo į naudą labiau šalies vadovei.

Šeštadienį „Lietuvos ryte“ skelbiamos „Vilmorus“ apklausos duomenimis, 18,8 proc. apklaustųjų - 3,1 procentinio punkto daugiau negu vasarį, manė, kad jų interesams geriausiai atstovauja prezidentė. Prieš mėnesį tokių buvo 15,7 proc.

A.Butkevičių kaip geriausiai atstovaujantį gyventojų interesams paminėjo 12,7 proc. respondentų, (vasarį - 14 proc.).  

„Premjeras per tuos „dvarus“ važiuoja žemyn“, - teigė rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ direktorius sociologas Vladas Gaidys.

Pasak jo, prezidentės griežtumas premjero atžvilgiu D.Grybauskaitei buvo naudingas.

„Turint galvoje, kad trejus metus, kokie bebūtų įvykiai, premjero (reitingų) labai stabilumas buvo, jis tiesiog buvo stebėtinas. Čia kažkoks esminis lūžis buvo - premjeras pajudėjo žemyn - jis prarado kažkokį gaubtą, kuris jį saugojo iki šiol“, - sakė V.Gaidys.

Opozicinio Liberalų Sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį, kaip geriausiai atstovaujantį jų interesams nurodė 5,6 proc. apklaustųjų, vasarį šį politiką rinkosi 4,9 proc.

Teigiančių, kad partijos „Tvarka ir teisngumas“ vadovas Rolandas Paksas geriausiai atstovauja jų interesams, –   4,7 proc., prieš mėnesį tokių buvo 5,4 proc.

Vidaus reikalų ministrą Saulių Skvernelį renkasi 4,4 proc. apklausos dalyvių (4 proc.), Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderį Ramūną Karbauskį  nurodė 4,2 proc. respondentų (vasarį 5,2 proc.).

Į geriausiai atstovaujančiųjų gyventojų interesams dešimtuką taip pat pateko opozicinių konservatorių lyderis  Europos Parlamento narys Gabrielius Landsbergis, liberalsąjūdietis europarlamentaras Antanas Guoga, Darbo partijos vadovas europarlamentaras Valentinas Mazuronis bei Seimo narys Naglis Puteikis.

Apklausą visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ vykdė kovo 8-13 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

savas

savas portretas
jis geras vyras siandien ryte pazadejo viena per pietus visai kita o vakare pareiskia kad net tuo klausimu nepasisake yra toks multikas apie pazaduka

DALIA

DALIA portretas
aš ir mano artimųjų ratas nematom geresnio Lietuvos politiko ,kaip Ramūnas Karbauskis.Stiprybės Ramūnai tau ♥

beretes

beretes  portretas
- dar senoves kinai suprato, kad darzoves geriau auga, kai SRUTOMIS is tvartu ir lauko budeles tresiama, - neklystancioji ir dinastija ta pereme,---- LR pjautynese del vietos prie lovio....- truputi pakele savo %.... Tiketina , kad procesas bus tesiamas, o smarve dar bjaures, kol neatsiras pagaliau prokuroras.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių