Quantcast

VRM – prieš, kad vairuotojai būtų įspėti apie artėjančią draudimo pabaigą

Vidaus reikalų ministerija (VRM) siūlo Vyriausybei nepritarti „darbietės“ Ievos Kačinskaitės-Urbonienės siūlymui nuo kitų metų sausio įpareigoti „Regitrą“ įspėti vairuotojus apie artėjančią civilinės atsakomybės draudimo ir techninės apžiūros galiojimo pabaigą.

VRM teigimu, draudikai, techninės apžiūros paslaugų teikėjai jau ir šiuo metu teikia priminimo apie privalomojo draudimo ir techninės apžiūros galiojimo pabaigą paslaugą. Ji gali būti užsakoma neatlygintinai internetu arba atlikus techninę apžiūrą.

Vyriausybės išvados paprašė Seimas, pradėjęs svarstyti parlamentarės inicijuotą Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisą. 

I. Kačinskaitė-Urbonienė birželį pristatydama projektą Seime sakė, kad jis įtvirtintų nuostatą „ne bausti, o informuoti, padėti, įspėti“.

Nuo 2022 metų liepos 1-osios iki šių metų liepos priminimus apie techninės apžiūros galiojimo pabaigą internetu arba atvykus atlikti techninę apžiūrą buvo užsisakę 26,7 proc. transporto priemonių valdytojų, iš kurių priminimą trumpąja žinute pageidavo gauti apie 96 proc., o el. paštu – 4 proc.

Pataisa numato, kad likus penkioms darbo dienoms iki civilinės atsakomybės privalomojo draudimo sutarties pabaigos ir transporto priemonės privalomosios techninės apžiūros galiojimo termino pabaigos „Regitra“ apie tai praneštų savininkui elektroniniu paštu arba SMS žinute.

Parlamentarės teigimu, tokią tvarką įdiegti nebūtų sudėtinga, nes ir šiuo metu „Regitra“ informuoja savininką, jei pasibaigus privalomo draudimo ar techninės apžiūros galiojimui sustabdomas transporto priemonės dalyvavimas viešajame eisme, tik būtų pridėta prievolė apie tai perspėti ir iš anksto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sveiki, būtų labai negražu atimti iš policininkų bei automobilių vežėjų bizniuką ,o vairuotojas tegul susimoka,kam gaišti laiką pranešimui ,nesvarbu , kad vakarų Europoje tai norma . VAIRUOTOJAS

mikas

mikas portretas
Milicija ir komunistai sumanė pasipelnyti

KAČINSKAITE, -jūsų siūlymas rodo , jog

KAČINSKAITE, -jūsų siūlymas rodo , jog portretas
vairuotojas yra n e p i l n a v e r t ė asmenybė , kuris vairuoja padidinto pavojaus transporto priemonę ir apgailestauju , kad menkinate šios profesijos darbuotojus
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių