Quantcast

Policija: Japonijos ekspremjero Sh. Abe apsauga turėjo nepaneigiamų trūkumų

Japonijos buvusio premjero Shinzo Abe (Šindzo Abės) apsaugos organizavimas turėjo „nepaneigiamų“ trūkumų, šeštadienį pripažino vakarinės Naros prefektūros policijos vadovas, pažadėjęs, kad ankstesnę dieną įvykdytas šio politiko nužudymas per rinkimų kampanijos renginį bus kruopščiai ištirtas.

Žinomiausias Japonijos politikas buvo nušautas užpuoliko per renginį, skirtą sekmadienį vyksiantiems parlamento aukštųjų rūmų rinkimams.

Japonijoje įvykdoma mažai smurtinių nusikaltimų, o šaunamųjų ginklų kontrolės įstatymai labai griežti, todėl apsauga per rinkimų kampanijų renginius  gali būti ne itin budri.

Vis dabar keliama klausimų, ar tokio žinomo politiko kaip Sh. Abe saugumas buvo tinkamai užtikrinamas.

„Manau, nepaneigiama, kad buvo problemų dėl apsaugos ir saugumo priemonių buvusiam ministrui pirmininkui Abe“, – šeštadienį vakare žurnalistams sakė Naros prefektūros policijos vadovas Tomoaki Onizuka (Tomoakis Onidzuka).

„Mums privalu skubiai atlikti nuodugnų tyrimą, kad būtų išsiaiškinta, kas nutiko“, – pabrėžė jis.

Pareigūnas neatskleidė jokių konkrečių apsaugos plano trūkumo, bet sakė, kad jaučia didelę atsakomybę.

„Kaip regiono policijos vadovas, atsakingas už regiono saugumą, atlikau reikalingų žingsnių ir stiprinau saugumo ir apsaugos struktūra“, – teigė T. Onizuka.

„Per visus metus, kai 1995-aisiais tapau policijos pareigūnu, per ilgiau kaip 27 metus besitęsiančią mano karjerą nejaučiau didesnės atgailos, labiau nesigailėjau nei dabar“, – pastebimai susijaudinęs sakė policijos viršininkas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
matomai buvo pasiruosta is anksto ir jei spec t irgi nepapirktos tai viskas isaisketu jei nebus prapuldyti irasai kas neatmestyna/===

Joo

Joo portretas
Lanzbyyrgių šaika išskirtinai dirba ne tautai bet tik savo šaikos naudai.

Ot ir gerai

Ot ir gerai portretas
tep reikia su valdžiagyviais kovot.Pamatei kad dirba gaujai ir korporacijom ir dėk tiesiai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių