Quantcast

Jauninantis kremas sukelia vėžį?

Naujas tyrimas atskleidė, kad dviejų žymių kompanijų jauninančiuose kremuose rasta toksiško chemikalo, galinčio sukelti krūties vėžį. Kadangi kosmetikos rinka pasaulyje yra viena mažiausiai reguliuojamų sferų, moterys turėtų atsakingai vartoti šias priemones.

Tokią šokiruojančią išvadą paskelbė Krūties vėžio fondo kampanija už saugią kosmetiką, atlikusi nepriklausomą tyrimą. Kancerogeninių medžiagų rasta šiuose kremuose: "Garnier Ultra-Lift Transformer Anti-age Skin Corrector", "Garnier Ultra-Lift Anti-Wrinkle Firming Moisturizer" ir "Cover Girl Advanced Radiance with Olay, Age Defying Pressed Powder".

"Maža prabangos vartoti kremus nuo senėjimo, kuriuose yra ne tik chemikalų, naudojamų keptuvių paviršiui padengti, bet ir chemikalų, sukeliančių krūties vėžį. Liūdna, nes šių produktų tikslinė auditorija yra tokio amžiaus moterys, kurioms dažniausiai diagnozuojamas krūties vėžys. Mes paprašėme šių kremų gamintojų pašalinti minėtus chemikalus iš jų produktų sudėties", – sakė kampanijos už saugią kosmetiką įkūrėja ir direktorė Janet Nudelman.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių