Quantcast

Prezidentūra palaiko „Invega“ idėją ieškoti papildomų priemonių padėti gynybos pramonės įmonėms

„Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) vadovas Dainius Vilčinskas su prezidentu Gitanu Nausėda sutarė, kad reikalingos papildomos priemonės paremti gynybos pramonės įmonių plėtrą.

„Su prezidentu sutarėme, kad dar trūksta augimo kapitalo finansavimo instrumentų. Tai ieškosime būdų, kaip sukaupti dar papildomą pasiūlymą Lietuvos įmonėms ar įmonėms, kurios norėtų investuoti Lietuvoje. Tikime, kad plati paletė finansavimo priemonių padėtų augti šiam sektoriui Lietuvoje ir ilgainiui tapti BVP papildančia industrija“, – antradienį po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda teigė D. Vilčinskas.

Jis paminėjo, kad „Invega“ teiks paskolas gynybos sektoriaus įmonėms finansuoti iš Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (RRF). 

Prezidento patarėjas Vaidas Augustinavičius teigia, kad prezidentūra palaiko idėją prisidėti prie tokio įmonių „auginimo“. 

„Įmonės jau netrukus sulauks papildomų paskatų, tarp kurių ir lėšos iš RRF“, – sakė V. Augustinavičius.

D. Vilčinskas atskleidė, kad „Invegos“ finansavimu domisi bendrovės ir asociacijos kurios gamina dvigubos paskirties ar visiškai gynybines prekes.

„Pats sektorius nėra labai didelis. Iki šiol didesnė dalis įmonių domėjosi dvigubos paskirties prekių gamyba, bet šiuo metu jau matome iniciatyvų investuoti grynai į gynybos sektorių, ne vien tik į dvigubos paskirties prekių gaminimą“, – aiškino jis.

D. Vilčinskas anksčiau yra atskleidęs, kad iš dalis lėšų iš 1 mlrd. vertės finansavimo programos bus skirta vidutinėms ir stambioms įmonėms, tarp kurių bus ir gynybos sektoriaus atstovės. Šia priemone „Invega“ planavo finansuoti tiek gynybos produkcijos, tiek dvigubos paskirties prekių gamybą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

NuNu

NuNu portretas
Pabuciuok banderui i uzpakali arba kasc,iui inosi,,,,,

Anonimas

Anonimas portretas
man keista kad tyli lietuvoje tokie kaip ivanovai ju juk kaip šūdo pylna čia ir jie turėtu rėkt prieš bet kokias statybas imonių ar amunycijos ar kažka gaminančias ginybai.ir jei dar statytojai iš užsienio.

karo pramonė

karo pramonė portretas
Adidas karo metu gamino - tikrai ne kareivišką avalynę - surinkinėjo prieštankinius granatsvaidžius. O Hugo Boss - tas taip - kūrė ir siuvo uniformas. Nuo SS elito iki eilinio kareivio.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių