Quantcast

Dalį 2 mlrd. eurų „Invegos“ portfelio šiemet numatoma skirti gynybos pramonei

Bendrovės „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) generalinis direktorius Dainius Vilčinskas sako, kad dalį iš daugiau negu 2 mlrd. eurų šių metų finansavimo portfelio numatoma skirti gynybos pramonės įmonėms.

Pasak jo, lėšos bus skirtos ne tik dvigubos paskirties, bet ir gynybos prekių gamybai.

„Čia matome savo svarbią rolę, nes, kiek žinome, privatūs finansuotojai kol kas nelabai aktyviai žiūri į šį sektorių dėl istorinių ribojimų jų veikloje“, – – Seimo Ekonomikos komitete trečiadienį teigė D. Vilčinskas.  

„Bendra naujų priemonių, kurias paleisime šiais metais suma, viršys 2 mlrd. eurų. Jų didžioji dalis bus pasiūlyta pirmą pusmetį. Jau kai kas yra paleista, kažkas bus paleista balandžio mėnesį“, – pridūrė „Invegos“ vadovas.

Pasak jo, šiemet dar 700 mln. eurų privačių lėšų bus pritraukta daugiabučių renovavimui, o modernizavimo projektams bus skirta iš viso apie 900 mln. eurų. 

„Idealiu atveju šią sumą sieksime pritraukti tokiu būdu, kad nedidinti valstybės skolos naštos pagal „Eurostat“ kriterijus“, – tvirtino „Invegos“ vadovas.

Apie 700 mln. eurų numatoma skirti paskoloms įrengti saulės ir vėjo bei hibridinius parkus. 

D. Vilčinskas, be kita ko, pabrėžė, kad „Invega“ ieškos sprendimų ir didelių valstybinių infrastruktūros projektų finansavimui.

„Kalbamės su Susisiekimo ministerija, „Lietuvos geležinkelių“ grupės įmonėmis, Klaipėdos uosto direkcija, kaip „Invega“ galėtų prisidėti prie didžiųjų projektų finansavimo, kaip padėtų konsoliduoti reikalingą finansavimą iš užsienio investuotojų“, – parlamentarams sakė „Invegos“ vadovas.  

D. Vilčinsko teigimu, praėjusių metų pabaigoje „Invega“ turėjo 11 tūkst. klientų ir buvo sudariusi 16 tūkst. sutarčių. 2023-aisiais įstaiga pasirašė sutarčių už 468 mln. eurų, o bendras portfelis siekė 1,4 mlrd. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių