Quantcast

D. Vilčinskas: „Invegos“ finansavimu jau domisi ir dvejopos paskirties, ir gynybos pramonė

Nacionalinės plėtros įstaigos „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“)  finansavimu jau domisi dvejopos paskirties ir gynybos pramonės įmonės, sako bendrovės vadovas Dainius Vilčinskas.

„Iki šiol didesnė dalis įmonių domėjosi dvigubos paskirties prekių gamyba, bet šiuo metu jau matome iniciatyvų investuoti grynai į gynybos sektorių, ne vien tik į dvigubos paskirties prekių gaminimą“, – antradienį po susitikimo su šalies prezidentu žurnalistams sakė D. Vilčinskas.

„Su keliomis įmonėmis jau turėjome pokalbius dėl galimybės finansuoti“, – kalbėjo jis.

Anot D. Vilčinsko, „Invega“ sektoriui teiktų paskolas, finansuojamas iš Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (angl. Recovery and Resilience Facility, RRF).

„Stengiamės būti aktyvūs, turėjome susitikimus su asociacijomis, turime susitikimus su atskiromis įmonėmis, kurios svarsto vienokius ar kitokius poreikius, tačiau pats sektorius nėra labai didelis“, – sakė D. Vilčinskas.

Su keliomis įmonėmis jau turėjome pokalbius dėl galimybės finansuoti.

 

Tuo metu prezidento patarėjas ekonomikos ir socialinės politikos klausimais Vaidas Augustinavičius teigė, kad gynybos pramonė Lietuvoje „turi tam tikrų barjerų augimui“, o prezidentas palaiko „Invegos“ siekį finansuoti gynybos pramonę.

„Finansinis barjeras yra vienas iš jų, kurį galima sumažinti „Invegos“ priemonėmis. Gera, kad žinia, kad įmonės jau netrukus sulauks papildomų paskatų, taip pat ir iš RRF“, – teigė V. Augustinavičius.

Tuo metu D. Vilčinskas teigė su Gitanu Nausėda sutaręs ieškoti būdų, kaip didinti kapitalo finansavimą, sukurti papildomų priemonių vietos ir užsienio gynybos įmonėms, norinčioms investuoti Lietuvoje.

„Invegos“ vadovas anksčiau yra sakęs, kad dalį iš maždaug 2 mlrd. eurų šių metų finansavimo portfelio numatoma skirti gynybos pramonės įmonėms, lėšas skiriant ne tik dvigubos paskirties, bet ir gynybos prekių gamybai.  Anot jo, gynybos sektoriaus finansavimas – nauja praktika, suteikti paskolas jam vengia komerciniai bankai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių