Quantcast

Kaip pralobti nedirbant?

  • Teksto dydis:

Infliacija ir kaip ant mielių augančios palūkanos žmones verčia ieškoti būdų, kaip prisidurti iš šalies. Jei galvojate, kad neturėsite jėgų imtis papildomo darbo arba visas galimybes užsidirbti jau išnaudojate – pamąstykite dar kartą. Apie tai – LNK pokalbis su nepriklausoma finansų konsultante Ieva Jazavitiene.

– Kaip prie algos galima prisidurti pinigų?

– Kalbant apie darbą, kurį mes jau dabar atliekame, reikia pagalvoti, ką galima būtų padaryti. Pavyzdžiui, pakalbėti su vadovu ir parodyti jam savo darbo rezultatus. Gal mes labai gerai dirbame arba klientus labai gerai aptarnaujame. Tačiau tokiam pokalbiui reikia gero pasiruošimo.

– Čia mes kalbame apie atlyginimo padidinimą?

– Taip. Ar yra galimybė, kur mes dabar dirbame, pasididinti atlyginimą. Nepakalbėjus su darbdaviu ar vadovu – nežinosime. Prieš einant į pokalbį, reikia pasiruošti ir pagalvoti, kaip mes galime faktais arba skaičiais tai parodyti.

– Kad esame to verti?

– Taip, kad mes gerai dirbame. Arba antras atvejis, ką mes patys galime pasiūlyti – padaryti daugiau. Bet daugiau ne dirbant daugiau ir skiriant papildomai valandų, o gal galime paimti sudėtingesnes užduotis, tas kurios reikalauja daugiau atsakomybės, duoda darbdaviui pridėtinės vertės. Tą, ką jau dabar darome, pakeisti kitomis užduotimis. Mano praktikoje yra ne vienas ir ne keli sėkmingi atvejai, kaip nuoširdus, su įrodymais pokalbis padeda pasikelti atlyginimą nuo 10 proc. iki 15 proc.

– Kokie dar būdai?

– Turime dar labai lengvą būdą – pagalvoti, kaip išnaudoti mūsų turimą turtą ir turimus daiktus. Pavyzdžiui, jeigu mes gyvename bute arba name ir išvažiuojame kelias savaites per metus, pagalvokime, gal galime būstą išnuomoti trumpalaikei nuomai. O gal ne tik trumpalaikei, gal pas mus yra vietos ir galime priimti ilgalaikei nuomai – tvarkingą, atsakingą ir pastovų gyventoją. Jeigu tik metams, tiesiog pabandyti. Ypatingai, jeigu šiai dienai neturime laiko dirbti, bet ir neturime jėgų. Ne visada laikas yra pagrindinis motyvas, bet ir jėgos yra svarbu. Pavyzdžiui, aš turiu butą arba aš turiu namą. Ką galima su tuo padaryti? Turiu pavyzdžių, kada žmonės turi namus arti daugiaaukščių namų ir turi didelį kiemą. Jiems kilo mintis, kodėl neišnuomoti kieme vietos automobiliui. Dar vienas dalykas – mūsų daiktai.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

– Daiktus taip pat galima išnuomoti?

– Taip, netgi daiktus galima išnuomoti. Yra tokių pavyzdžių. Reikėtų pasižiūrėti mūsų garažus, sandėliukus ir visus kambarius, kuriuos mes esame apleidę. Paprastai ten būna labai gerų daiktų, kuriuos galėtume, galbūt, išnuomoti, tarkim, žoliapjovę. O gal net ir parduoti. Aš pati mėgstu nuolat peržiūrėti spinteles, stalčius, ir mes šeimoje turime labai gerą praktiką, kada pardavę dalį indų, baldų ar interjero detalių, pavyzdžiui, paveikslų, užsidirbam virš 600 eurų.

Reikia pažvelgti kūrybiškai. Norintiems laiką išnaudoti efektyviai, galiu pateikti pavyzdį. Jeigu važiuojame kiekvieną dieną – ryte ir vakare – į darbą automobiliu, gal galime užsiregistruoti kaip pavežėjais. Į darbą važiuojant galėtume paimti klientą ir iš darbo važiuojant paimti klientą. Kitas kūrybiškas būdas yra visiems gyvūnų mylėtojams. Jeigu tikrai mylite ir turite savo gyvūnų, galite tapti pagalbininkais tiems šeimininkams, kurie išvyksta atostogauti arba kažkur išvyksta dėl kitų priežasčių. Galite priimti pas save gyvūnus, o jeigu to negalite, tai netgi yra skelbimų, kad šeimininkų bute arba name būtų gyvenama tam tikrą savaitę ir būtų prižiūrimi net keli gyvūnai. Mes tuo metu galime dirbti, jeigu mūsų darbas yra prie kompiuterio arba nuotolinis ir galime tą laiką išnaudoti – papildomai užsidirbti. Jeigu į šį procesą įtrauksime šeimos narius, įtrauksime vaikus, jie mums gali pasiūlyti kitų idėjų. Galime visi kartu kūrybiškai pagalvoti, o ką mes galime padaryti visi kartu, kad tie 50, 40 eurų per savaitę atsirastų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rokas

Rokas portretas
Kai pralobsite, tai elektros, dujų, benzo kainas pakels dar 200 proc. Jei pralobote- faina. Yra ką iš jūsų paimti. Kaip galvojate kodėl nuo jūsų pradėjo plėšti baisius mokesčius? Todėl kad visi pradėjo pralobimą demonstruoti- po tris maškes šeimoje, po tris kartus per metus kelionės į egzotiškas šalis ir t.t. Mūsų seneliai sovietmečiu darė kitaip- susiveiktus pinigus kišdavo po čiužiniu. Kiti pirkdavo auksą ir kišdavo po tuo pačiu čiužiniu. Ir kas buvo gudrus, tai 90-ais už tuos pinigus savo vaikams nupirko versliukus, vietas seime, vyriausybėje. Tik tų turtingų, atėjusių iš sovietmečio, buvo taip daug, kad visus 90- juosius vyko masiniai plėšimai, taigis vadinamas banditizmu. Tiesiog vieni iš kitų atiminėjo. O kas pinigų sovietmečiu nebuvo sukaupęs, tas su jokiu banditizmu ir nesusidūrė. Taigi išvada paprasta- NEREIKIA PRALOBTI. Bet kuriuo laikmečiu tuos jūsų lobius iš jūsų atims vienaip ar kitaip ir dar gerai, kad ne su gyvybe. Gyvenkite kukliai, nes pralobimas yra tik tuštybė.

Pralobti galima

Pralobti galima portretas
Reikia prasimušti į politikus, o paskui į seimą. Taigi ne į pedagoginį stokit, o į politiką. Ir daug daug kalbėkit visur visada visiems. Iš karto kur nors jus pradės rinkti. O paskui jau eis viskas kaip sviestu patepta. Ir nereikės pardavinėti savo senelių paveikslų, šviestuvų, valyti svetimų šunų šu.dus ir ponų tulikus.

elektrikas aferistas perekupas , aciu gerovei

elektrikas aferistas perekupas  , aciu gerovei portretas
abonementa ipisi savo artimus sutartimis iszagini ir vsio...gerove... arba PSD.... vo dar galima vakcina idet i vaistinele ir stumdyt kaip privaloma naujove ... ka cia dar a ??...nu ...kam elektros ? kibiras vos 78centai su 84 men sutartimi.... sutarti galima keist kiek nori ir kada nori bet yra papildomu salygu......xe xe chujasosai...vistiek as jus...jei ne ant vakcinu abonemento tai ant elektros parurinsiu...gerove
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių