Quantcast

Aiškėja šiurpaus įvykio detalės: žiaurų nusikaltimą planavęs vyras susprogdino savo paties BMW

  • Teksto dydis:

Vilniaus kriminalinė policija skelbia apie baigtą ikiteisminį tyrimą, kuriame vyrui, mėginusiam įmesti sprogmenį į kitų žmonių automobilį, pareikšti įtarimai dėl pasikėsinimo nužudyti visuotinai pavojingu būdu.

Nusikaltimo išvengta dėl greitos nukentėjusiojo reakcijos, kai šis įmetė sprogmenį į įtariamojo BMW, ketvirtadienį pranešė sostinės policija.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai pernai gegužę Vilniuje, Minsko plente esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, sprogo automobilis BMW.

Aiškinantis aplinkybes nustatyta, kad potencialus įtariamasis – asmuo, bandęs susprogdinti kitą automobilį. Įvykio vietoje buvo sulaikytas galimas įtariamasis – sprogusio automobilio savininkas. Kito automobilio savininkas pripažintas nukentėjusiuoju.

Atlikus įvykio vietoje esančių vaizdo kamerų užfiksuotų vaizdų apžiūrą ir analizę nustatyta, kad įtariamasis, manevruodamas automobilių stovėjimo aikštelėje, savo automobilį BMW išlygino taip, kad sustotų šalia nukentėjusiojo vairuojamo automobilio. Po to pro atvirą vairuotojo pusės langą įmetė į nukentėjusiojo automobilį pirotechnikos gaminį su padegta dagtimi.

„Didelės nelaimės pavyko išvengti tik nukentėjusiajam staigiai sureagavus – pirotechnikos gaminį išmetė ir pataikė į įtariamojo automobilį BMW. Pirotechnikos gaminys pro atvirą priekinį vairuotojo pusės langą įkrito į salono vidų. Įtariamasis, supratęs, kad jo išmestas padegtas galingas pirotechnikos gaminys atsidūrė jo paties automobilyje ir kad jo gyvybei gresia realus pavojus, spėjo iššokti – tuo metu jo BMW įvyko sprogimas, stipriai išdarkęs automobilį“, – rašoma policijos pranešime.

Sprogimo banga apgadino automobilį „Nissan Rogue“, kuris stovėjo šalia. Policijos teigimu, žmonės įvykio metu nenukentėjo „tik laimingo atsitiktinumo dėka“.

Gautoje specialisto išvadoje buvo konstatuota, kad pirotechnikos gaminio galingumas buvo artimas neskeveldrinės rankinės granatos sprogimui, dėl to galima formuoti prielaidą, kad žmogui esant automobilio salone minėto pirotechnikos gaminio sprogimo metu viena iš tikėtinų įvykio baigčių būtų žmogaus mirtis.

Pasak policijos, nors šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl svetimo turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu, įvertinus visus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, nusikaltimo padarymo aplinkybes, motyvo ciniškumą, buvo priimtas sprendimas šį ikiteisminį tyrimą toliau tęsti ir dėl pasikėsinimo nužudyti.

Taip pat prie šio ikiteisminio tyrimo buvo prijungtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje ir sutuoktinės terorizavimo bei poveikio nukentėjusiajai.

Ikiteisminio tyrimo metu teismas, įvertinęs įtariamąjį charakterizuojančius duomenis ir atsižvelgęs į galimai padarytų nusikaltimų sunkumą, paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą, kuris tęsiamas iki šiol.

Ikiteisminis tyrimas dėl 10 nusikalstamų veikų baigtas ir, surašius kaltinamąjį aktą, baudžiamoji byla perduota teismui nagrinėti.

Tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba ir Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių