Pereiti į pagrindinį turinį

Dailininkė: piešimas padeda mokytis geometrijos ir lietuvių kalbos

2011-08-18 11:52
Nuo rugsėjo pirmosios Lietuvos vaikų ir jaunimo centre duris atveria net 14 skirtingų vaizduojamųjų menų užsiėmimų, skirtų vaikams ir suaugusiesiems.

Nuo rugsėjo pirmosios Lietuvos vaikų ir jaunimo centre duris atveria net 14 skirtingų vaizduojamųjų menų užsiėmimų, skirtų vaikams, jaunuoliams, suaugusiesiems, šeimai.

Vaizduojamiesiems menams šiais metais LVJC skiria ypatingai daug dėmesio, nes meninės veiklos ne tik skatina kūrybiškumą, taip reikalingą įvairaus amžiaus ir profesijų žmonėms, bet ir praplečia pažinimo ribas bei ugdo vaikų ir jaunuolių gebėjimus, reikalingus mokykloje, rašoma centro pranešime.

"Piešimas iš natūros lavina erdvinį mąstymą, labai praverčiantį geometrijos ir braižybos pamokose. Kūrinių iliustravimas padeda giliau suvokti nagrinėjamus tekstus bei juos interpretuoti, nes piešdamas mokinys įsijaučia į kūrinį, jį išgyvena, geriau supranta. Kompozicija, skirtingų dydžių ir formų elementų dėliojimas popieriaus lape, padeda geriau orientuotis ir realiame gyvenime. Įpratus skirtingo dydžio, spalvų ir formų daiktus išradingai sudėlioti vienus šalia kitų ir gyvenime lengviau sekasi harmoningai dėlioti mintis ir veiksmus", – pasakoja dailininkė Vita Balinskienė, LVJC menų laboratorijos "Ak, Menukas" vadovė.

Naująjį sezoną LVJC vaikai, jaunuoliai ir suaugusieji ras pačių įvairiausių vaizduojamųjų menų veiklų: nuo tapybos ant įvairiausių paviršių (sienų, stiklo, medžio, akmenų ir kt.) iki molio lipdinių, nuo graffiti iki akademinio piešimo, nuo mozaikos meno iki fotodizaino ar rūbų modeliavimo.

Didžiausios vaizduojamųjų menų naujienos – "Eko kūrybinės dirbtuvės", Menų laboratorija "Ak, menukas", "Mozaikos menas" bei "Linksmasis skruzdėlynas".

"Eko kūrybinėse dirbtuvėse", pasitelkus ekologiškas gamtines ir buities medžiagas bei netradicines dailės technikas, seni daiktai virs naujais.

Meno laboratorijoje "Ak, Menukas", apjungiančioje įvairius menus ir menukus: tapybą, grafiką, keramiką, dizainą, foto-video meną ir teatrą, vaikai ir jaunuoliai pieš smėliu ir anglimi, kurs skulptūras iš vaško, vielos, druskos, papje-maše, cemento ir molio, vaidins ir savo spektakliams kurs scenografiją bei muziką, fotografuos ir filmuos.

"Mozaikos meno" užsiėmimuose laukia pažintis su mozaikos kūrimo technika bei daugybė savo rankomis pasigamintų papuošaliukų, paveiksliukų, dėžučių, interjero puošmenų.

"Linksmojo skruzdėlyno" lankytojai pieš ant įvairiausių paviršių: stiklo šukių, medžio žievės, akmenėlių, tapys ant šilko ir lino, išmoks dekupažo technikų, lipdys iš modelino, vels vilnas, gamins nuotaikos lėles ir kt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų