Pereiti į pagrindinį turinį

Pensijos bus atstatytos, kitos sumažintos išmokos - ne

2011-08-17 18:13
Premjeras Andrius Kubilius sako, kad nemažėjanti įtampa tarptautinėse finansų rinkose kelia rūpesčių ir Lietuvos Vyriausybei.

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad nemažėjanti įtampa tarptautinėse finansų rinkose kelia rūpesčių ir Lietuvos Vyriausybei. Tačiau, nepaisant šios įtampos, kaip ir žadėta, nuo kitų metų bus atstatytos sumažintos pensijos, bet sumažinti biudžetininkų atlyginimai bei kitos išmokos neturėtų būti didinamos.

"Šių metų pabaigoje baigia galioti laikinieji įvairių išlaidų sumažinimai. Mes planuojame atsatyti sumažintas pensijas, tačiau visus kitus sumažinimus turėtume pratęsti, paversti juos nuolatiniais sprendimais. Tik tokiu atveju galime garantuoti ilgalaikį šalies finansinį stabilumą", - po Vyriausybės posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė A.Kubilius.
Pasak jo, 2012 metų biudžeto sudarymas ir svarstymas dabar yra svarbiausias Vyriausybės iššūkis.

"Tarptautinių finansinių rinkų tam tikros tendencijos mums kelia susirūpinimą todėl, be abejo, šalies finansinio stabilumo reikalai, mūsų siekis ir toliau mažinti deficitą išlaikant stabilią valiutą, stabilią mūsų ekonomikos augimo perspektyvą, galimybės dar sparčiau mažinti nedarbą bus pats svarbiausias rūpestis, reikalausiantis iš visų politinės išminties ir strateginių sprendimų. Biudžeto svarstymas šiais metais bus labai svarbus iššūkis", - sakė premjeras.

Jo teigimu, tarp svarbiausių Vyriausybės uždavinių taip pat išlieka energetikos reikalai - artėjantis šildymo sezonas, naujos atominės elektrinės projektas, dujų sektoriaus pertvarka, suskytintų gamtinių dujų terminalo (SGD) Klaipėdoje statyba, taip pat - "Sodros" pertvarka.

"Aš tikiuosi, kad ir Vyriausybėje, ir Seime, nepaisant to, kad kitais metais vyks rinkimai, užteks politinės valios ir išminties tokius sprendimius priimti racionaliai", - kalbėjo A.Kubilius.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė neseniai pareiškė, kad valdžia nuo 2012 metų pradžios turėtų padidinti tiek minimalią algą, tiek per krizę sumažintas pensijas. Tokius ketinimus dėl pensijų ne kartą patvirtino ir A.Kubilius, tačiau, anot jo, esminė diskusija dėl minimalios mėnesio algos turėtų prasidėti rugsėjį, kai Vyriausybė ir Trišalė taryba susitars dėl šalies ekonominių, finansinių ir socialinių perspektyvų kitais metais.

Mažesnės nei 650 litų pensijos nuo 2010 metų pradžios buvo padidintos vidutiniškai 5 proc., o didesnės nei 650 litų senatvės pensijos - sumažintos vidutiniškai 5 proc. (nuo 3 iki 12,4 proc. proporcingai), o dirbančiųjų pensininkų - nuo 2,5 iki 70 proc., priklausomai nuo gaunamo darbo užmokesčio.

Šiuo metu MMA Lietuvoje siekia 800 litų, o atskaičius mokesčius - 670 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų