Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl komos ištiktos močiutės – tyrimas

2011-08-23 18:30
Kauno policijos vadovas Algirdas Kaminskas pareiškė, kad tragiškas įvykis, kai per policijos reidą žiauriai nukentėjo obuolius pardavinėjusi kaunietė, bus objektyviai ištirtas, o išvados paskelbtos visuomenei.

Kauno policijos vadovas Algirdas Kaminskas pareiškė, kad tragiškas įvykis, kai per policijos reidą žiauriai nukentėjo obuolius pardavinėjusi kaunietė, bus objektyviai ištirtas, o išvados paskelbtos visuomenei.

Baudžia ir savus

„Visų pirma norėčiau, kad kuo greičiau pasveiktų nukentėjusi moteris. Apgailestauju, kad tokie skaudūs incidento padariniai. Mes jau praėjusį penktadienį pradėjome tarnybinį patikrinimą – vidinį tyrimą. Vertinami pareigūnų veiksmai, elgsena ir visa kita. Kad tyrimas būtų objektyvus, tyrimą atliks ne Žaliakalnio, bet Kauno vyriausiasis policijos komisariatas, kontroliuos Kauno miesto apylinkės prokuratūra. Galiu patikinti, kad įvykio aplinkybės bus ištirtos visapusiškai ir objektyviai. Tuomet bus priimti sprendimai, vertinimai, ir visa tai pateikta visuomenei“, – „Kauno dienai“ tvirtino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas A.Kaminskas.

Tyrimu dėl prie Žaliakalnio turgaus nukentėjusios močiutės ketina domėtis ir Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos. Apie tai pranešęs departamento atstovas Ramūnas Matonis teigė neabejojantis, kad tyrimas bus objektyvus.

„Suprantu visuomenės nepasitikėjimą. Tačiau noriu pasakyti, kad policija sugeba atlikti objektyvius tyrimus“, – sakė R.Matonis.

Būklė negerėja

Per policijos reidą nukentėjusios ir be sąmonės atvežtos į Kauno klinikų Intensyviosios terapijos skyrių 72 metų Agotos Ramanauskienės būklė negerėja.

„Deja, iš gydytojų nesulaukiame jokių paguodžiamų žinių“, – sakė nukentėjusiosios duktė, tris kartus olimpinių žaidynių dalyvė Rita Ramanauskaitė.

Ji užsiminė blogai besijaučianti ir dėl to, kad nėra moralinės paramos iš oficialiųjų institucijų.

„Policija atsiribojo tylos siena. Po bendravimo su policijos atstovais vengia kalbėti ir liudytojai. Iš valstybinių institucijų norėtume jausti vienareikšmį palaikymą, nes mes esame niekuo nenusikaltę, normalūs šios valstybės piliečiai“, – sakė R.Ramanauskaitė.

Nauji liudijimai

Nukentėjusios A.Ramanauskienės artimieji dar kartą lankėsi netoli Žaliakalnio turgaus esančioje Širvintų gatvėje. Ties šios gatvės 29 ir 31 namais buvo rasta sunkiai sužalota A.Ramanauskienė.

Pagal praeivio iškvietimą atvykę medikai močiutę rado kraujuojančią, dar nepraradusią sąmonės. Ji buvo ištikta trauminio šoko, todėl negalėjo pasakyti savo gimimo datos, vardo, adreso ir gydytojai ją užregistravo kaip nežinomą asmenį.

Apie nelaimę artimiesiems policija pranešė praėjus keturioms valandoms po įvykio. Vakar R.Ramanauskaitei pavyko išgirsti dar vieną liudytojų pasakojimą.

„Vieno Širvintų gatvės namo gyventojai pasakojo, kad mama buvo atbėgusi pas juos. Kai namiškiai pradarė duris, ji tiesiog įlėkė į butą. Elgėsi labai nesuprantamai, neadekvačiai: nusirengė švarkelį, sulankstė jį, padėjo ant palangės. Manau, kad ji buvo labai išgąsdinta. Paskui pasirodė pareigūnė ir ją išsivedė“, – pasakojo nukentėjusiosios duktė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų