Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno valdžia turėtų nutraukti sutartį su „Kauno švara“

2011-08-17 18:09
Viešųjų pirkimų tarnyba paskelbė, kad savivaldybės sudaryta sutartis su jos valdoma atliekų tvarkymo bendrove „Kauno švara“ turi būti nutraukta.

Viešųjų pirkimų tarnyba paskelbė, kad savivaldybės sudaryta sutartis su jos valdoma atliekų tvarkymo bendrove „Kauno švara“ turi būti nutraukta.

„Tai yra vidaus sandoris, turintis atitikti du reikalavimus. 2009 m. sąlygos nebuvo pažeistos, o 2010 m. įmonės pajamų, gautų iš savivaldybės ir kitų šaltinių, santykis neatitiko Viešųjų pirkimų įstatymo sąlygų“, – „Kauno dienai“ patvirtino Viešųjų pirkimų tarnybos atstovė Aušra Pocienė.

Sutartį be konkurso savivaldybė su „Kauno švara“ pasirašė pernai lapkritį. Tokį vidinį sandorį galima sudaryti, jeigu įmonė yra 100 proc. valdoma savivaldybės. Paslaugas teikianti bendrovė taip pat turi gauti nemažiau kaip 90 proc. pajamų iš savivaldybės.

Viešųjų pirkimų duomenimis, „Kauno švara“ pernai savivaldybei suteikė paslaugų už 29,905 mln. litų, tačiau savivaldybės poreikiams tenkinti skirtos veiklos santykis su visomis pajamomis siekė tik 69,5 proc.

Pasak A.Pocienės, 2009 m. įmonė iš savivaldybės gavo 31,64 mln. litų pajamų, kurios sudarė 91 proc. visų bendrovės pardavimų, tad įstatymo nepažeidė.

Kaip skelbiama Viešųjų pirkimų tarnybos paskelbtose išvadose, Kauno valdžia per 10 dienų turės informuoti tarnybą apie priimtus sprendimus.

Nutraukusi sutartį su „Kauno švara“, savivaldybė turėtų skelbti naują konkursą atliekų tvarkymo paslaugoms pirkti.

Išskirtines teises tvarkyti miestiečių atliekas Kaune „Kauno švara“ turi jau aštuonerius metus. 2008 m. Konkurencijos taryba paskelbė, kad savivaldybė pažeidė Konkurencijos įstatymą, sudarydama išskirtines sąlygas „Kauno švarai“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų