Pereiti į pagrindinį turinį

Niujorko teisėjas atmetė kaltinimus Straussui-Kahnui (papildyta)

2011-08-23 21:03
Niujorko teisėjas antradienį atmetė prašymą paskirti specialųjį prokurorą buvusio Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovo byloje.

Niujorko teisėjas antradienį panaikino visus kaltinimus lytiniais nusikaltimais, kurie buvo pateikti Dominique'ui Straussui-Kahnui, ir taip užbaigė tris mėnesius trukusią sagą, kurios metu iš posto buvo išverstas vienas įtakingiausių planetos žmonių ir kilo didelis tarptautinis skandalas.

Niujorko valstijos Aukščiausiojo teismo teisėjas Michaelas Obusas patenkino kaltintojų prašymą panaikinti visus kaltinimus.

Tokiu būdu žmogus, kuris vienu metu buvo laikomas pagrindiniu pretendentu į Prancūzijos prezidentus būsimuose rinkimuose, atsidūrė prie laisvės slenksčio ir gavo galimybę bandyti atnaujinti savo politinę karjerą.

"Nematau pagrindo atsakyti", - pareiškė teisėjas M.Obusas.

Tačiau oficialiai byla bus baigta tik išnagrinėjus paskutinės minutės apeliaciją.

Buvęs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas teisme pasirodė su savo žmona Anne Sinclair (En Sinkler); posėdžiui pasibaigus jiedu išėjo šypsodamiesi fotografams.

D.Straussas-Kahnas kol kas dar negali grįžti į Prancūziją.

Jį apkaltinusios viešbučio kambarinės Nafissatou Diallo advokatas paprašė specialiojo prokuroro tęsti baudžiamąją bylą, o M.Obusas anksčiau antradienį šį prašymą atmetė. Tačiau N.Diallo advokatai dėl šio sprendimo pateikė apeliaciją, kuri dar turi būti išnagrinėta.

M.Obusas sakė, kad apeliacinis teismas sprendimą šiuo klausimu priims vėliau antradienį. Tai reiškia, kad D.Straussas-Kahnas turi laukti to sprendimo ir tik jį paskelbus galės grįžti į Prancūziją.

Dominique’as Straussas-Kahnas antradienį, teisėjui panaikinus jam pateiktus kaltinimus lytiniais nusikaltimais, padėkojo savo šalininkams ir sakė, kad periodas po jo arešto "buvo košmaras".

"Pastarieji du su puse mėnesio man ir mano šeimai buvo košmaras. Noriu padėkoti visiems draugams Prancūzijoje ir Jungtinėse Valstijose, kurie tikėjo mano nekaltumu, ir tiems tūkstančiams žmonių, kurie išreiškė mums savo paramą asmeniškai ir raštu. Esu kuo nuoširdžiausiai dėkingas savo žmonai ir šeimai, kurie su manimi išgyveno šį sunkų išbandymą".

Kambarinės, kuri seksualine prievarta apkaltino Dominique'ą Straussą-Kahną ), advokatas antradienį pareiškė, kad Niujorko prokuroras "apleido nekaltą moterį", nes kaltinimai buvusiam Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovui buvo panaikinti.

32 metų imigrantės iš Gvinėjos Nafissatou Diallo advokatas Kennethas Thompsonas pažadėjo tęsti civilinę bylą D.Straussui-Kahnui dėl prievartinio sekso viename prabangiame Manhatano viešbutyje.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų