Pereiti į pagrindinį turinį

Rusijos Tolimuosiuose Rytuose ryklys sužalojo 16 metų paauglį

2011-08-18 13:36
Rusijos Tolimuosiuose Rytuose ryklys ketvirtadienį ryte vėl užpuolė žmogų: Primorės Chasano rajone nuo jo nukentėjo 16 metų paauglys.

Rusijos Tolimuosiuose Rytuose ryklys ketvirtadienį ryte vėl užpuolė žmogų: Primorės Chasano rajone nuo jo nukentėjo 16 metų paauglys.

"Nukentėjusiajam nustatytos kelios plėštinės žaizdos, pažeista arterija. Jam suteikta pirmoji medicinos pagalba, greituoju kateriu jis nugabentas į Vladivostoko ligoninę", - pranešė Primorės Chasano rajono civilinės gynybos ir nepaprastųjų situacijų vadovaujantis specialistas Ruslanas Družininas.

Šis įvykis prie Želtuchino salos – tai jau antrasis atvejis per parą, kai ryklys užpuolė žmogų Chasano rajone.

Trečiadienį ryklio auka tapo 25 metų vyras, kuris per plėšrūno užpuolimą neteko abiejų rankų. Iš paplūdimio jis sunkios būklės nuvežtas į Slaviankos gyvenvietės ligoninę.

Po šio incidento Nepaprastųjų situacijų ministerijos darbuotojai apvažiavo rajono įlankas, kur poilsiauja žmonės, ir įspėjo juos apie pavojų. Maudytis Primorės Chasano rajono paplūdimiuose uždrausta.

Rusijos vyriausiasis sanitarijos gydytojas Genadijus Oniščenka pareiškė, kad ryklių užpuolimai Primorėje iki tol buvo retenybė, ir reikia išsiaiškinti šių įvykių priežastis.

"Kol nėra aiškumo, uždaryti paplūdimius - adekvačiausias sprendimas", - sakė G.Oniščenka.

Ekologai mano, kad ryklių užpuolimai gali būti susiję su pasauliniais klimato pokyčiais.

"Masinių ryklių antpuolių Primorėje sunku tikėtis, jeigu smarkiai nesusikomplikuos pasaulinės klimato kaitos problemos", - cituoja Pasaulinio laukinės gamtos fondo Rusijos skyriaus jūrų programos vadovo Konstantino Zgurovskio žodžius .

K.Zgurovskis pažymėjo, kad būtina numatyti prevencines apsaugos priemones. Tinklinės užtvaros, pasak jo, nėra būtinos, pakanka pastatyti bokštelius tose vietose, kur maudosi turistai.

Rykliai užpuola žmones įvairiose pasaulio vietose.

2010 metų gruodį Egipto paplūdimiai buvo uždaryti dėl ryklių išpuolių prieš žmones. Tada vienas plėšrūnas mirtinai sužeidė turistę iš Vokietijos, o prieš tai buvo užpulti turistai iš NVS, tarp jų iš Rusijos.

Japonijos jūros Rusijos vandenyse veisiasi 12 rūšių rykliai. Tarp jų yra ryklių-žmogėdrų, vienas iš jų - didysis baltasis ryklys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų