Pereiti į pagrindinį turinį

Tarp sulaikytųjų dėl teroro akto - vieno Ukrainos miesto deputatas

2011-08-23 14:21
Vasilkovo miesto tarybos deputatas Serhijus Bevzas yra vienas iš trijų asmenų, kuriuos Ukrainos saugumo tarnyba sulaikė pagal kaltinimą teroro akto rengimu.

Vasilkovo miesto tarybos deputatas, jaunimo ir sporto klausimų komisijos pirmininkas Serhijus Bevzas yra vienas iš trijų asmenų, kuriuos Ukrainos saugumo tarnybos darbuotojai pirmadienį sulaikė pagal kaltinimą teroro akto rengimu.

Tai rašo laikraštis "Segodnia", remdamasis informacija, gauta organizacijos "Ukrainos patriotas", kuriai priklauso visi sulaikytieji, Kijevo srities kuopelėje.

"Tai - Serhijus Bevzas. Sprogioji medžiaga ir lapeliai jiems buvo pakišti, kad būtų galima pradėti prieš mus represijas. Kitas iš sulaikytųjų - sporto organizacijos "Soloveiko" vienas steigėjų Vitalijus Zatelepa. Trečiasis - studentas. Komentuoti nėra ką, jų sulaikymas - paistalai ir marazmas!", - papasakojo leidiniui srities organizacijos atstovas Volodymyras Špara.

Drauge, kaip rašo laikraštis, vėliau redakcija gavo informacijos, kad V.Špara taip pat buvo sulaikytas - praėjus pusvalandžiui po to, kai davė leidiniui savo komentarą.

"Segodnia" taip pat remiasi savo šaltiniu specialiojoje tarnyboje, kuris, cituodamas paimtą lapelį, teigia, kad visi sulaikytieji "ketino susprogdinti bombas viešose vietose, protestuodami prieš antiukrainietiškus pareigūnus, parsidavėliškus milicininkus Saugumo tarnybos darbuotojus, prokurorus ir teisėjus, persekiojančius Ukrainos patriotus". Be to, teisių gynėjai pareiškė leidiniui, kad "Ukrainos patriotai" yra kraštutinių dešiniųjų organizacija.

Nepriklausomas žurnalistė, tinklaraštininkė Jelena Bylozerskaja praneša, kad rugpjūčio 22 dieną Ukrainos saugumo tarnyba sulaikė penkis Socialnacionalinės asamblėjos (SNA) ir organizacijos Ukrainos patriotas" narius. Jie buvo sulaikyti po UST padarytos kratos komunalinėje įmonėje "Vasilkovo komunalinių paslaugų kombinatas", kur neva buvo rasta lapelių su raginimais dalyvauti ekstremistų veiksmuose ir sprogdinimo įtaisas.

"SNA ir "Ukrainos patriotas" pareiškė, kad nei organizacijos, nei jų narystė neturi nieko bendra su neva rastais provokuojamais lapeliais ir sprogdinimo įtaisu. Jie buvo pakišti, siekiant išprovokuoti represijas prie SNA ir "Ukrainos patriotas" narius", - cituoja J.Byloserskaja organizacijos narių pareiškimą.

Pasak jos, visi penki sulaikytieji nakčiai palikti suimti.

"Trys iš jų turi vaikus iki dvejų metų amžiaus.

Pasak sulaikytųjų bendražygių, pas juos neįleidžiami advokatai, jie mušami ir reikalaujama duoti parodymus prieš save ir organizacijas.

Prieš tai ji pranešė, remdamasi V.Špara, kad UST padarė kratą organizacijos "Ukrainos patriotas" biure Vasilkove, kur "paėmė sprogiosios medžiagos, lapelių su raginimais nuversti Lenino paminklą ir grasinimais prezidentui". Tada ir buvo sulaikytas S.Bevzas, V.Zatelepa "ir dar du vaikinai". V.Špara taip pat pranešė, kad kratos orderio UST darbuotojai neturėjo. Jie pareiškė, kad atvažiavo pagal iškvietimą - anoniminį skambutį, ir tai neva "pakišo" arba UST darbuotojai, arba šis anonimas. Sulaikytieji tada buvo nuvežti į UST srities valdybą, esančią šalia metropoliteno stoties "Arsenalnaja".

Pirmadienį UST spaudos centras pranešė, kad specialiosios tarnybos darbuotojai sulaikė Vasilkove tris "organizuotos nusikalstamos grupuotės" narius, kurie neva ketino susprogdinti bombą švenčiant Nepriklausomybės dieną.

Spaudos centro duomenimis, per patalpos, kurią piktadariai nuomojo šalia centrinės aikštės, kratą rastas savadarbis sprogdinimo įtaisas, pridėtas žalojančių įvairus dydžio vinių ir veržlių. Remiantis pirmine ekspertų tarnybos išvada, jeigu ši bomba būtų sprogusi, jos veikimo spindulys būtų siekęs daugiau kaip 100 metrų, būtų žuvę žmonių ir būtų padaryta didelių materialinių nuostolių.  

"Be sprogiosios medžiagos, patalpoje rasta maždaug 100 egzempliorių lapelių su ekstremistiniais šūkiais. Dabar vykdomi atitinkami proceso veiksmai, remiantis jų rezultatais bus iškelta baudžiamoji byla", - pranešė specialiosios tarnybos spaudos centras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų