Pereiti į pagrindinį turinį

2012 metais žuvo rekordiškai daug afganų karių

2012-12-30 18:22
2012 metais žuvo rekordiškai daug afganų karių
2012 metais žuvo rekordiškai daug afganų karių / Scanpix nuotr.

Šiemet Afganistane per kovos veiksmus žuvo daugiau kaip tūkstantis afganų karių - daugiausiai nuo pat Talibano sukilimo pradžios, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Žuvusių karių skaičius didėja afganų armijai prisiimant didesnę atsakomybę prieš NATO pajėgų išvedimą 2014 metais.

„Per pastaruosius devynis mėnesius žuvo 906 afganų armijos kariai. 2012 metais iš viso žuvo 1 056 kariai, - Kabule žurnalistams sakė Gynybos ministerijos atstovas generolas Mohammadas Zahiras Azimi (Mohamadas Zahiras Azimis). - Aukų skaičius, palyginti su ankstesniais metais, padidėjo“.

Sparčiai didėjančios armijos pajėgumas slopinti islamistų sukilimą yra labai svarbus Afganistanui siekiant išvengti pilietinio karo, kai maždaug 100 tūkst. tarptautinių pajėgų karių išvyks namo.

Pasak M.Z.Azimi, armija jau yra perėmusi pagrindinę atsakomybę už saugumą daugiau kaip 75-iuose proc. šalies teritorijos, tačiau jai reikia geresnės įrangos ir apsaugos priemonių nuo sausumos minų, kad būtų galima sumažinti žūstančių karių skaičių.

NATO siekia iki 2014 metų pabaigos parengti iki 350 tūkst. afganų karių ir policininkų, kad šalyje būtų užtikrintas stabilumas, bet iššūkių pereinamuoju laikotarpiu lieka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų