Pereiti į pagrindinį turinį

Afganistane per išpuolį žuvo buvęs prezidentas B.Rabbani (papildyta)

2011-09-20 23:22
Afganistane per išpuolį žuvo buvęs prezidentas B.Rabbani (papildyta)
Afganistane per išpuolį žuvo buvęs prezidentas B.Rabbani (papildyta) / Scanpix nuotr.

Talibano mirtininkas, paslėpęs sprogmenis savo turbane, antradienį nužudė buvusį Afganistano prezidentą Burhanuddiną Rabbani.

Mirtininkas smogė per susitikimą Kabule. B.Rabbani pernai buvo paskirtas vadovauti Aukščiausiajai susitaikymo tarybai, kuriai prezidentas Hamidas Karzai patikėjo vesti derybas su Talibanu.

B.Rabbani – aukščiausio rango per išpuolį žuvęs politikas po 2001 metų JAV vadovaujamos invazijos į Afganistaną, per kurią buvo nuverstas 10 metų šalį valdęs Talibano režimas. Prieš du mėnesius Kandahare buvo nužudytas H.Karzai brolis Ahmedas Wali Karzai.

Talibai atėjo į B.Rabbani namus lydimi Mohammado Massomo Stanikzai, kuris yra B.Rabbani pavaduotojas, dalyvauti derybose, bet vienas jų detonavo savo turbane paslėptus sprogmenis, sakė vienas šaltinis.

Aukščiausiosios susitaikymo tarybos narys Fazelas Karimas Aymaqas sakė, kad vyrai atėjo su „specialiais laiškais“ nuo Talibano ir jais buvo „labai pasitikėta“.

Per sprogimą dar keturi žmonės buvo sužeisti.

Mirtininkas susisprogdino netoli nuo JAV ambasados - šis išpuolis jau antras per savaitę Kabule saugia laikomoje diplomatinėje zonoje.

Sužinojęs, jog nužudytas B.Rabbani, Afganistano prezidentas H.Karzai nutarė nutraukti vizitą Jungtinėse Valstijose ir grįžti namo, o jo atstovas sakė, jog H.Karzai dar tikisi prieš kelionę susitikti su JAV prezidentu Baracku Obama.

Susitikęs su juo B.Obama pasakė, kad buvusio Afganistano lyderio nužudymas neatgrasins Jungtinių Valstijų ir Afganistano padėti šios šalies žmonėmis gyventi laisvai.

JAV prezidentas pažymėjo, kad buvusio prezidento žūtis yra tragiška - B.Rabbani buvo žmogus, kuriam labai rūpėjo Afganistanas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų