Pereiti į pagrindinį turinį

Anglijoje riaušininkai šaudė į neginkluotus policininkus

2011-08-20 23:38
Anglijoje riaušininkai šaudė į neginkluotus policininkus
Anglijoje riaušininkai šaudė į neginkluotus policininkus / Scanpix nuotr.

Didžiosios Britanijos policija šeštadienį paviešino dramatiškus filmuotus vaizdus, kuriuose matoma, jog per Birmingamo mieste anksčiau šį mėnesį vykusias riaušes smurtautojai šaudė į neginkluotus policininkus ir policijos sraigtasparnį.

Vakarų Vidurio Anglijos policija nurodė šiuos incidentus laikant pasikėsinimu nužudyti ir paragino visuomenę padėti nustatyti smurtautojų tapatybę.

Stebėjimo kamerų nufilmuotoje medžiagoje matomas 30-40 gobtuvais ir kaukėmis veidus prisidengusių jaunuolių būrys, kuris siautėjo Anglijos antrojo didžiausio miesto Birmingamo rajone Niutaune rugpjūčio 9 dieną.

Riaušininkai daužė vieną alaus barą ir kitas parduotuves, taip pat apmėtė buteliais su degiu skysčiu policijos automobilį.

Jaunuoliai taip pat šaudė į neginkluotus policininkus ir policijos sraigtasparnį, kuris skraidė virš jų galvų.

"Vienuolika kartų buvo šauta į neginkluotus pareigūnus, kad neramumai galėtų tęstis, taip pat buvo sviestos benzino bombos į pareigūnus, kurie iš pradžių buvo atvykę į įvykio vietą", - sakoma vyriausiojo konsteblio Chriso Simso pranešime.

"Ši filmuota medžiaga rodo veikiausiai koordinuotą nusikalstamą veiką, nepaisant žmonių gyvybių - padeginėjant, šaudant į neginkluotus pareigūnus arba šaudant į policijos sraigtasparnį", - pridūrė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų