Pereiti į pagrindinį turinį

Makedonijoje prasidėjo pirmalaikiai parlamento rinkimai

2011-06-05 13:32
Makedonijoje prasidėjo pirmalaikiai parlamento rinkimai
Makedonijoje prasidėjo pirmalaikiai parlamento rinkimai / BFL nuotr.

Makedonijoje sekmadienį prasidėjo pirmalaikiai rinkimai, kurie, kaip daugelis tikisi, padės paspartinti reformas, reikalingas tam, kad Skopjė galėtų toliau žengti į narystę Europos Sąjungoje (ES) ir NATO, nors šiuos planus trikdo ginčas su Graikija dėl šalies pavadinimo.

Apie 1,8 mln. Makedonijos piliečių turi teisę pareikšti savo valią nuo 5 val. iki 17 val. Grinvičo (8-20 val. Lietuvos) laiku daugiau nei 2 tūkst. balsavimo apylinkių, rinkdami deputatus į 123 vietų parlamentą ketverių metų kadencijai.

Balsavimą stebi apie 3 500 vietos ir 330 tarptautinių stebėtojų.

Pagrindiniai varžovai - dvi koalicijos, vadovaujamos patyrusių politinių veikėjų: valdančioji 24 dešiniųjų partijų susivienijimas, vadovaujamas premjero Nikolos Grujevskio partijos VMRO-DPMNE, taip pat kairiųjų jėgų koalicija, vadovaujama Makedonijos socialdemokratų sąjungos (SDSM), kurios pirmininkas yra Branko Crvenkovskis.

Naujausios apklausos rodo, kad daugiau galimybių laimėti turi VMRO-DPMNE, tačiau daugelis ekspertų mano, jog šiai partijai nepavyks užsitikrinti daugumos.

Skopjė oficialiai įgijo kandidatės į narystę ES 2005 metais, tačiau viltis įstoti į Bendriją sutrikdė jau 19 metų trunkantis ginčas su Graikija dėl Makedonijos pavadinimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų