Pereiti į pagrindinį turinį

Niujorko lyderiai smerkia mėginimą padegti mečetę

2012-01-03 12:15
Niujorko lyderiai smerkia mėginimą padegti mečetę
Niujorko lyderiai smerkia mėginimą padegti mečetę / Scanpix nuotr.

Niujorko meras ir valstijos gubernatorius pirmadienį sakė esantys pasipiktinę dėl incidento, kai tęsiantis padegimų virtinei į vieną mečetę buvo mestas Molotovo kokteilis, o policija nurodė tirianti nusikaltimą, galimai padarytą iš neapykantos.

Kvinso rajone esantis Imamo Al Khoei fondo pastato priekinės durys buvo apgadintos, kai į jas sekmadienio vakarą buvo sviestas butelis su degiu skysčiu. Tuo metu pastate buvo apie 100 žmonių.

Tame pačiame rajone buvo įvykdyti kiti du panašūs išpuoliai: vienas prieš musulmonams priklausančią krautuvę, o kito taikiniu tapo namas, kuriame įsikūrusi hinduistų šventykla.

Imamo Al Khoei fondas, kuris skelbiasi esantis didžiausia tarptautinė šiitų organizacija, savo svetainėje nurodė, jog du Molotovo kokteiliai buvo „sviesti į pagrindinį įėjimą“, tačiau nebuvo padaryta „didesnės žalos arba sužeidimų“.

Pranešime nurodoma, kad fondas „kartoja esantis pasiryžęs toliau tarnauti bendruomenei ir stengtis skleisti meilę, kur viešpatauja neapykanta ir šviesą - kur tvyro tamsa“.

Niujorko meras Michaelas Bloombergas sakė, kad trys išpuoliai, kurių taikiniai buvo apmėtyti Molotovo kokteiliais, „yra ryškus kontrastas šiandienos Niujorko miestui, kurį mes visi kartu sukūrėme“.

Niujorko valstijos gubernatoriaus Andrew Cuomo pranešime taip pat sakoma, kad „minėtos atakos sekmadienio vakarą prieštarauja viskam, už ką kovojame mes, niujorkiečiai ir amerikiečiai“.

Pirmadienio vakarą policija išplatino pagrindinio įtariamojo fotorobotą, kuriame vaizduojamas stambaus sudėjimo 25-30 metų vyras. Apsaugos kameros nufilmavo paskutinę ataką - kai užpuolikas sviedė degantį daiktą į namą, kuriame įsikūrusi hinduistų šventyklą.

Tuo tarpu per pirmąją ataką degaus skysčio pripildytas stiklinis „Starbucks“ gėrimo butelis buvo sviestas į pastato kampe įsikūrusią krautuvėlę, vadinamą bodega, ir pataikė į prekystalį.

Vienas policijos tyrimui artimas šaltinis, prašęs neskelbti jos vardo, sakė, kad šios bodegos „darbuotojai yra musulmonai“.

Per trečią incidentą, įvykdytą praėjus vos valandai po išpuolio prieš mečetę, toks pats „Starbucks“ butelis su degiu skysčiu buvo sviestas į namą, naudojamą kaip hinduistų šventykla.

Namo išorėje nesama jokių požymių, bylojančių apie antrąją jo paskirtį, nurodė policija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų