Pereiti į pagrindinį turinį

Rusijoje nesiliauja žurnalistų sulaikymai

2011-07-18 23:03
Rusijoje nesiliauja žurnalistų sulaikymai
Rusijoje nesiliauja žurnalistų sulaikymai / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Laikraščio "Novaja gazeta" fotokorespondentas Jevgenijus Feldmanas pirmadienį policijos sulaikytas Maskvos centre, skvere prie Solovkų memorialinio akmens, pranešė leidinio vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas Sergejus Sokolovas.

"Policijos darbuotojai ir toliau negali atskirti žurnalisto nuo ekstremisto, žurnalisto nuo manifestacijos ar demonstracijos dalyvio. Žmogus turi pažymėjimą, jį parodo, tačiau yra sulaikomas", - pirmadienį "Interfax" sakė S.Sokolovas.

Pasak jo, šiuo metu J.Feldmanas iš policijos paleidžiamas. Kol kas nepranešta, kokia buvo sulaikymo priežastis. S.Sokolovas pažymėjo, kad tokie sulaikymai vyksta nuolat.

"Praėjusią savaitę jį gelbėjau iš policijos skyriaus, savaitę prieš irgi gelbėjau iš policijos... Tai, matyt, nauja mūsų milicijos pramoga - suiminėti "Novaja gazeta" fotokorespondentą", - pažymėjo S.Sokolovas.

Jis sakė, kad "tai vyksta reguliariai, nepaisant, kad egzistuoja būtini formalumai, pažymėjimai".

Savo ruožtu  „Kitokios Rusijos“ vykdomojo komiteto narys Aleksandras Averinas "Interfax" papasakojo, kad šiuo metu policijoje yra ne mažiau kaip 15 sulaikytų asmenų.

"Manau, dabar policijoje laikoma apie dvidešimt žmonių...Ne mažiau penkiolikos" - sakė A.Averinas. Pasak jo, sekmadienio vakare buvo sulaikyta 30 žmonių, "šiandien rytą - dar keturi žmonės". "Aktyvistai neskanduoja jokių lozungų, nelaiko jokių plakatų", - pažymėjo A.Averinas.

"Interfax" dėl šio įvykio kol kas negavo jokios informacijos iš teisėsaugos atstovų. Liepos 15 dieną Maskvoje, Lubiankos aikštėje prie Solovkų akmens vyksta "Kitokios Rusijos" surengta sėdima akcija palaikyti Taisijai Osipovai, kurią jos bendražygiai vadina politine kaline.

T.Osipova - pozicinio judėjimo "Kitokia Rusija" Smolenske aktyvistė nuo 2010 metų gruodžio 25 dienos laikoma suimta ir kaltinama narkotikų pardavinėjimu. Jos teismo procesas įžengė į šalių ginčų etapą. Jeigu bus paskelbtas kaltinamasis nuosprendis,  jai gresia iki 10 metų kalėjimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų