Pereiti į pagrindinį turinį

Prieš įsigyjant būstą, galima jį „prisijaukinti"

2008-10-22 19:05
Prieš įsigyjant būstą, galima jį „prisijaukinti"
Prieš įsigyjant būstą, galima jį „prisijaukinti" / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Nekilnojamojo turto konsultacijų ir paslaugų bendrovė „OREM" pradėjo teikti naują paslaugą - būsto nuomą su teise jį įsigyti.

„Manome, kad būsto nuoma su teise jį įsigyti Lietuvoje bus populiari dėl konservatyvios bankų skolinimo politikos bei neaiškios būsto kainų judėjimo krypties", - teigė „OREM" direktorius Darius Verbyla. NT ekspertai tvirtina, jog šiandien daugelį potencialių pirkėjų įsigyti būstą stabdo dvi pagrindinės priežastys - kalbos, kad gyvenamojo būsto kaina kris, bei sugriežtėjęs bankų finansavimas.

„Mūsų siūloma paslauga išsprendžia šias problemas. Pirkėjas, nuomodamasis būstą su įsigijimo teise, apsidraudžia nuo kainų kritimo ir kilimo, todėl bet kuriuo atveju jis laimi", - teigė D.Verbyla. Taip pat sprendžiamas būsto finansavimo klausimas, nes palyginus su bankų reikalaujamu pradiniu įnašu, mokestis už teisę įsigyti būstą yra nedidelis.

„Šiandien norint įsigyti būstą, kuris kainuoja 400 tūkst. ar 500 tūkst. litų gali prireikti daugiau nei šimto tūkstančių litų pradinio įnašo", - teigė D.Verbyla. Pirkėjui, pasirinkusiam nuomą su teise būstą įsigyti, prireiktų tik nedidelės šios sumos dalies.

D.Verbylos pripažįsta, kad ateityje, pirkėjui nusprendus įsigyti būstą, vis tiek reikės finansuoti būsto pirkimą, tačiau tikėtina, kad per metus kitus, skolinimasis iš bankų taps liberalesnis,o pirkėjų finansinė padėtis bus stipresnė.

Dar vienas papildomas privalumas būsto pirkėjui, kad jis neįsigijęs būsto gali jame pagyventi ir pamatyti visus jo privalumus ir trūkumus. Jeigu pasirodys jog būstas turi rimtų trūkumų, kurių nebuvo galima pamatyti apsilankius bute ar name keletą kartų, pirkėjas turės teisę būsto nepirkti. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų