Vilkyškių pieninė Prancūzijoje ieško nišos gaminamam pelėsiniam sūriui ir derasi su prekybininkais.
„Tikėtina, kad savo mėlynųjų pelėsių sūrį “Memel Blue„ pradėsime vežti į Prancūziją. Šiuo metu deramės su šios šalies didmenininku“, - portalui eversus.lt sakė Vilkyškių pieninės generalinis direktorius Gintaras Bertašius.
„Vilkyškių pieninė“ pagal originalias receptūras gamina daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių 10 priskiria gurmaniškiems.
„Mums dar nėra nutikę, kad negalėtume pagaminti kokio nors sūrio, kuriam turėtume rinką ir pirkėją“, - teigė G.Bertašius.
Jo teigimu, eksportuoti į Europos Sąjungą yra sudėtingiau nei į Rusiją, kur pirkėjai vis dar jaučia nostalgiją lietuviškam sūriui. Nepaisant to, bendrovei pavyko padidinti sūrių pardavimus į Izraelį, juos sėkmingai parduoda ir Čekijoje.
Šiuo metu Vilkyškių pieninė pradeda didinti pardavimus ir Lenkijoje, ten siūlys ir savo nišinius sūrius.
Lietuvoje vienam gyventojui per metus tenka vidutiniškai 5 kilogramai sūrio, Prancūzijoje - 26,1 kilogramo, o sūriais garsėjančioje Šveicarijoje - 21,4 kilogramo.
Naujausi komentarai