Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus turgavietėms - mėsa iš nelegalaus „cecho“ Klaipėdoje

2012-06-08 13:21
Vilniaus turgavietėms - mėsa iš nelegalaus „cecho“ Klaipėdoje
Vilniaus turgavietėms - mėsa iš nelegalaus „cecho“ Klaipėdoje / Shutterstock nuotr.

Klaipėdoje išaiškintas nelegalus mėsos gaminių „cechas“, kuriame pagaminta produkcija buvo aprūpinamos Vilniaus krašto turgavietės bei ja prekiaujama vienoje iš sostinės parduotuvių.

Milijoninę apyvartą iš nelegaliai gaminamos produkcijos galimai turėję klaipėdiečiai sutuoktiniai mėsos „cechu“ pavertė privataus namo garažą, esantį viename iš miesto daugiabučių namų rajonų.

Pogrindinė veikla sustabdyta bendradarbiaujant Klaipėdos AVMI, Klaipėdos apskrities VPK nusikaltimų tyrimo biuro Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus ir Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistams. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Kelių institucijų bendras patikrinimas organizuotas, turint informacijos apie neaiškios kilmės mėsos produktų prekybą Vilniaus apskrityje ir įtarus, kad jie gali būti gaminami Klaipėdoje. Patikrinimo metu mėsos apdorojimo ceche rasta apie 630 kg realizavimui ruošiamos ir jau paruoštos mėsos ir jos gaminių. Iš rastų dokumentų aiškėja, kad tokia nelegali veikla galėjo tęstis apie dvejus metus, o iš jos gautos neapskaitytos pajamos galėjo siekti per milijoną litų“, - sako Klaipėdos AVMI Kontrolės departamento direktorė Gražina Rimkienė. – „Kad nekiltų įtarimų, nelegaliai pagaminti produktai realizavimo vietas pasiekdavo su kainomis, paženklinti realiai veiklą vykdančių įmonių veterinarinio patvirtinimo numeriais, prekių etiketėse buvo nurodomas ir Klaipėdos rajone veikiantis ūkis. Nenustatyta, kad jais būtų prekiauta Klaipėdos krašte“.

Kelis mėnesius stebėję nelegalios veiklos schemą, pareigūnai išsiaiškino, kad skerdena perdirbimui į privataus namo garažą buvo gabenama mikroautobusu keliskart per savaitę, tačiau dėl griežtos konspiracijos net akyli kaimynai negalėjo įtarti čia esant mėsos perdirbimo „cechą“.

Patikrinimo metu jame, pasak maisto ir veterinarijos specialistų, antisanitarinėmis sąlygomis buvo išpjaustoma, malama mėsa ir gaminami bei sandėliuojami jos pusgaminiai. Mėsa buvo tvarkoma ant netinkamų stalų, maišai ir dėžės su išpjaustyta mėsa gulėjo ant grindų ir pan. Toje pačioje patalpoje kartu buvo sudėti įvairūs šeimininkų daiktai, pvz., dviračiai, žoliapjovė, įvairios talpos, elektriniai įrenginiai ir kt. Čia pat, įvažiavus mikroautobusui, buvo iškraunama skerdena bei kraunama realizavimui skirta produkcija. Tuo metu patalpoje darbavosi vienas mėsos išpjaustytojas, prisipažinęs, kad dirba nelegaliai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų