Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos jaunieji futbolininkai Kaune nugalėjo Velso rinktinę

2010-09-24 23:07
Lietuvos jaunieji futbolininkai Kaune nugalėjo Velso rinktinę
Lietuvos jaunieji futbolininkai Kaune nugalėjo Velso rinktinę / Laimučio Brundzos nuotr. - lietuvių džiaugsmas po įvarčio.

Lietuvos jaunimo vaikinų (iki 17 metų) futbolo rinktinė antrosiose Europos čempionato atrankos rungtynėse 1:0 įveikė Velso futbolininkus.

Pirmajame kėlinyje vyko lygi kova, o geriausią galimybę pasižymėti turėjo Lietuvos futbolininkai. 25-ąją minutę saugas Deimantas Petravičius iš 16 metrų smūgiavo šalia Velso vartų. Antrojo kėlinio pradžioje Donatas Kazlauskas iš pradžių nesugebėjo pasižymėti atsidūręs vienas prieš varžovų vartininką, tačiau 49 min. suklaidino jį ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Kėlinio viduryje po Klaido Jaškaus smūgio Velso ekipą nuo antrojo įvarčio gelbėjo vartininkas. Tačiau netrukus po varžovų kontratakos Lietuvos ekipos užduotis apsunkėjo. Tomas Galdikas už paskutinės vilties pražangą prieš Jamesą Loveridge'ą buvo pašalintas iš aikštės.  Vis tik lietuviai be vieno žaidėjo gynėsi sėkmingai ir šventė pergalę.

Lietuvos jaunimo rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Vingilys po mačo teigė neabejojęs, jog nepasikartos rungtynių su Belgija scenarijus, kai lietuviams nepavyko išsaugoti persvaros ir buvo pralaimėta 2:5.

„Komanda šioms rungtynėms buvo nusiteikusi labai rimtai. Džiaugiamės, kad šį kartą vyrams nepritrūko jėgų, kovojome sėkmingai iki galo ir nugalėjome. Įmušėme puikų įvartį ir jo buvome verti. Netgi kai netekome pašalinto žaidėjo, tikėjau, kad laimėsime", - sakė treneris.

„Po nesėkmingų pirmųjų rungtynių mums nebuvo kur trauktis, todėl buvome nusiteikę kovoti tik dėl pergalės. Velso gynėjai man davė daugiau laisvės nei Belgijos žaidėjai ir pavyko įmušti", - kalbėjo pergalingo įvarčio autorius D.Kazlauskas.

Velso rinktinės, UEFA reitinge lietuvius lenkia daugiau nei 20 vietų, treneriai po rungtynių buvo gerokai nusiminę ir dvikovos nekomentavo.

Velsiečiams tai buvo jau antrasis pralaimėjimas turnyre. Kitose grupės rungtynėse Marijampolėje Danija 2:0 įveikė Belgijos futbolininkus ir iškovojo antrąją pergalę. Pirmadienį 16 valandą lemiamose dvikovose Lietuvos ekipa susitiks su danais, o Velsas žais su Belgija.
 
Į kitą varžybų etapą pateks dvi stipriausios grupės komandos ir dvi tarp visų grupių geriausiai pasirodžiusios trečiosios ekipos.

Lietuvos rinktinei per rungtynes su Velsu atstovavo: Tomas Švedkauskas, Klaidas Jaškus, Julius Aleksandravičius, Lukas Artimavičius, Lukas Čerkauskas, Karolis Strolys, Povilas Kiselevskis, Deimantas Petravičius (nuo 72 min. Gvidas Jarašius), Gabrielius Judickas, Donatas Kazlauskas, Tomas Galdikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų