Pereiti į pagrindinį turinį

L.Varanavičius: "Didžiuojamės rinktinės vyrais"

2009-04-02 17:54
L.Varanavičius: "Didžiuojamės rinktinės vyrais"
L.Varanavičius: "Didžiuojamės rinktinės vyrais" / E.Butkevičiaus nuotr. Liutauras Varanavičius.

Po trečiadienį įvykusių antrųjų per savaitę rungtynių su Prancūzijos rinktine pakalbintas Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius nebuvo linkęs kritikuoti Lietuvos nacionalinės rinktinės žaidėjų, o priešingai - gyrė juos už aikštėje atiduotas jėgas ir kovingumą. LFF prezidentas taip pat paneigė kalbas apie galimą rinktinės trenerio Jose Couceiro atleidimą, praneša futbolas.lt.

- Kaip vertinate šiuos du pralaimėjimus Prancūzijai?

- Be abejo, prieš savaitę visi tikėjosi geresnių rezultatų. Tačiau pralaimėta tik minimaliais rezultatais vienai geriausių pasaulio komandų. Džiugu, kad prieš pasaulio vicečempionus pasireikšti gavo ir keli nauji rinktinės žaidėjai, kurie tikrai gerai įsiliejo į žaidimą.

- O ką galite pasakyti apie patį rinktinės žaidimą?

- Iš tiesų galiu tik pagirti rinktinės vyrus, kurie aikštėje atidavė daug jėgų ir drąsiai kovėsi su visa galva pagal meistriškumą už juos aukštesne komanda. Jie nepabūgo ne tik garsių Prancūzijos rinktinės žaidėjų pavardžių ir jų atstovaujamų klubų pavadinimų, tačiau ir 80 tūkstančių žiūrovų, kurie susirinko stadione Paryžiuje. Rinktinės vyrais reikia didžiuotis.

- Mūsų žiniomis vakarykštę dvikovą stadione stebėjo ir mažiausiai 400 lietuvių. Ar jautėsi jų palaikymas?

- Žinoma! Tačiau lietuvių stadione buvo bent 550, virš šimto žmonių sėdėjo kitame sektoriuje. Tokios palaikymo grupės išvykoje dar nesame turėję. Nežinau, ar girdėjosi jų skanduotės per televizijos transliaciją, tačiau stadione lietuvių sektorius tikrai buvo girdimas ir pastebimas. Lietuvos rinktinės vardu noriu padėkoti fanams už tokį puikų palaikymą.

- Futbolo kuluaruose jau spėjo pasigirsti kalbų, kad po šių dviejų pralaimėjimų susvyravo Jose Couceiro pozicijos rinktinės trenerio poste. Ar J.Couceiro gali būti atleistas?

- Galiu atvirai pasakyti, kad toks klausimas nebuvo ir nėra svarstomas. Priešingai - mes buvome susitikę su jo agentu ir aptarėme tolimesnio darbo perspektyvas.

- Ar Paryžiuje įvyko neeilinis LFF Vykdomojo komiteto posėdis, apie kurį buvo kalbama pastarosiomis dienomis?

- Deja ne. Nors visos sąlygos tam buvo - Paryžiuje buvo susirinkę 10 iš 11 Vykdomojo komiteto narių. Tiesiog iki nustatyto termino nesulaukėme jokių prašymų ir elementariai nebuvo ką svarstyti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų