Pereiti į pagrindinį turinį

„Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais

2012-01-05 16:17
„Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais „Žalgiris“ sezoną pradės su naujais vėjais

Pasiruošimą naujam futbolo sezonui pradėjusi futbolo draugija „Žalgiris“ neslepia, kad šiais metais planuose – Lietuvos čempionų titulas. To jiems padės siekti ir naujas strategas iš Kroatijos.

„Didžiausias šio sezono pokytis, žinoma, naujas vyriausiasis treneris, - klubo naujienas pristatė sporto direktorius Mindaugas Nikoličius. – Kaip tik dabar prasideda komandos komplektavimas, šiai dienai turime kelis naujus lietuvius komandoje, kuriuos pasikvietėme iš kitų Lietuvos klubų“.

M. Nikoličius teigė, jog yra tikimybė, kad dalis žaidėjų gali palikti klubą. „Gal bus pardavimų, tada jau ieškosime pastiprinimo pagal komandos poreikius. Šiais metais keliame pačius aukščiausius tikslus. Netgi naujasis treneris tą patį deklaruoja. Bandysime suburti komandą, kuri galėtų įgyvendinti šiuos tikslus“, - kalbėjo sporto direktorius.

Paklaustas, kodėl šiais metais buvo keičiamas pagrindinis treneris, M. Nikoličius teigė, kad prieš tai komandai vadovavęs Vitalijus Stankevičius tiesiog turėjo vienerių metų kontraktą. „Kontraktas baigėsi, klubo valdybos ir dalininkų sprendimas buvo ieškoti naujų vėjų, nors jokių pretenzijų treneriui nebuvo. Kadangi deklaruojame pačius aukščiausius tikslus, todėl reikia kažką keisti. Mums reikėjo treneris, kuris galėtų būti autoritetas ir sugebėtų iš žaidėjų išsireikalauti maksimalaus atsidavimo aikštėje. Manome, kad Dairas Petravičius toks ir yra“.

Naujasis „Žalgirio“ treneris kroatas D. Petravičius į Vilnių atskrido trečiadienį. Pirmą kartą į Lietuvą atskridęs 48-erių metų futbolo specialistas iš Kroatijos džiaugiasi savo sprendimu atvykti į mūsų šalį ir galimybe treniruoti Lietuvos vicečempionus.

„Žinau, kad Lietuvoje šiuo metu yra šalta, tačiau toks klimatas nebaisus, nes jis labai panašus į  gimtojo miesto Zagrebo. „Žalgiris“ tiesiog privalo žaisti gerai, artimiausiu metu noriu susipažinti su žaidėjais. Įvertinęs jų sugebėjimus formuosiu komandos žaidimo filosofiją, - tik atskridęs į Lietuvą kalbėjo strategas. - Žinau savo tėvynainius: Mario Grgurovičių, su kuriuo kartu atskridome į Vilnių, Luka Peričių, Tomislavą Prekratičių“.

Pirmosios treniruotės metu ketvirtadienį treneris prisipažino, kad jam yra kiek neįprasta, kad komandos sezonui ruošiasi devynias savaites. Todėl jis nusprendė, kad pirmosios trys savaitės bus įvadinės, o likusias šešias savaites lauks „juodas darbas“.

„Treneris nėra pratęs turėti tokių ilgų pasiruošimų, kadangi Europoje komandos ruošiasi šešias savaites. To užtenka, - paaiškino „Žalgirio“ sporto direktorius. – Planuojame ir dviejų savaičių stovyklą Kroatijoje vasario 8-22 dienomis, grįžę tęsime treniruotes Vilniuje, o kovo 10 dieną prasidės čempionatas. Iki čempionato dar sužaisime daugiau nei dešimt draugiškų mačų su užsienio klubais“.

Paklaustas, kokia bus klubo strategija kovojant dėl Lietuvos čempiono titulo, M. Nikoličius sakė, kad klubas neatsisakys vyresnių žaidėjų. „Bet norisi suteikti šansą žaisti gerame klube ir jauniems žaidėjams. Stengiamės į savo komandą suburti perspektyviausius Lietuvoje esančius žaidėjus. Prie jų pridėjus kelis gerus legionierius turėtų gautis geras mišinys. Tai parodė ir praėjęs sezonas“, - kalbėjo M. Nikoličius.

Jis taip pat prasitarė, kad šį sezoną komandos biudžetas bus kiek didesnis ne prieš metus: „Sunku tiksliai pasakyti, nes dar ne visos eilutės yra užpildytos, tačiau planuojame apie 4 mln. litų, bet viskas priklauso ir nuo mūsų demonstruojamų rezultatų“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų