Pereiti į pagrindinį turinį

Va­sa­ra jū­sų lėkš­tė­je

2016-06-18 03:30

Va­sa­rą ne­si­no­ri il­gas va­lan­das kais­ti prie vi­ryk­lės. O ir ra­cio­ną paį­vai­rin­ti leng­vais pa­tie­ka­lais itin pa­to­gu – juk gau­sy­bę švie­žių ir eko­lo­giš­kų pa­tie­ka­lų su­de­da­mų­jų da­lių ga­li­ma ras­ti tie­siog sa­va­me dar­že.

Štai ke­le­tas leng­vų ir itin grei­tai pa­ruo­šia­mų pa­tie­ka­lų re­cep­tų, ku­rie pui­kiai tiks grei­tiems pie­tums ar ne­ka­lo­rin­gai va­ka­rie­nei.

La­ši­šos kar­pa­čas

(ke­tu­rios po­rci­jos)

Rei­kės:

400 g švie­žios aukš­tos ko­ky­bės la­ši­šos,

šaukš­to kon­ser­vuo­tų ka­pa­rė­lių,

graž­gars­čių ar ki­tų mėgs­ta­mų ža­lu­my­nų,

maž­daug pu­sės cit­ri­nos,

aly­vuo­gių alie­jaus,

drus­kos, pi­pi­rų.

La­ši­šą nu­plau­ki­te, nu­sau­sin­ki­te po­pie­ri­niu rankš­luos­čiu, su­su­ki­te į mais­ti­nę plė­ve­lę ir va­lan­dai pa­li­ki­te šal­dik­ly­je. Taip bus leng­viau su­pjaus­ty­ti žu­vį plo­ny­čiais ga­ba­lė­liais.

At­šal­dy­tą žu­vį ašt­riu pei­liu pjaus­ty­ki­te kuo plo­nes­niais ga­ba­lė­liais ir iš­dė­lio­ki­te vie­nu sluoks­niu di­de­lė­je plokš­čio­je lėkš­tė­je.

Pa­bars­ty­ki­te ka­pa­rė­liais, pa­gar­din­ki­te drus­ka ir pi­pi­rais, ap­šlaks­ty­ki­te alie­ju­mi ir cit­ri­nų sul­ti­mis, pa­gar­din­ki­te mėgs­ta­mais ža­lu­my­nais. Šis leng­vai pa­ruo­šia­mas už­kan­dis pui­kiai tin­ka su pa­skru­din­ta ita­liš­ka duo­na ir tau­re bal­to­jo vy­no.

Kap­rio sa­lo­tos (dvi po­rci­jos)

Rei­kės:

dvie­jų su­no­ku­sių po­mi­do­rų

250 g mo­ca­re­los,

sau­jos švie­žių ba­zi­li­kų,

ge­ros ko­ky­bės aly­vuo­gių alie­jaus,

drus­kos, pi­pi­rų pa­gal sko­nį,

šla­ke­lio kre­mi­nio bal­za­mi­nio ac­to pa­da­žo (ne­bū­ti­nai).

Nes­to­rais grie­ži­nė­liais su­pjaus­ty­ki­te po­mi­do­rus ir sū­rį. Ant po­mi­do­rų dė­ki­te mo­ca­re­lą, ap­šlaks­ty­ki­te aly­vuo­gių alie­ju­mi, pa­gar­din­ki­te drus­ka ir pi­pi­rais.

Ga­li­te ap­šlaks­ty­ti kre­mi­niu bal­za­mi­nio ac­to pa­da­žu, pa­puoš­ki­te švie­žiais ba­zi­li­kais. Va­sa­riš­kos sa­lo­tos pa­ruoš­tos!

Špi­na­tų ir viš­tie­nos sa­lo­tos

(dvi po­rci­jos)

Rei­kės:

viš­tos krū­ti­nė­lės (300–400 g),

100–150 g švie­žių špi­na­tų,

maž­daug ket­vir­ta­da­lio rau­do­no­jo svo­gū­no,

pri­no­ku­sio avo­ka­do,

sau­jos gra­na­tų sėk­lų,

aly­vuo­gių alie­jaus, šiek tiek čes­na­ko, cit­ri­nų sul­čių, čiob­re­lių, ba­zi­li­kų ar ki­tų mėgs­ta­mų žo­le­lių viš­tie­nai ma­ri­nuo­ti.

Pa­da­žui:

ar­ba­ti­nio šauk­še­lio bal­za­mi­nio ac­to,

ar­ba­ti­nio šauk­še­lio me­daus,

2 ar­ba­ti­nių šaukš­te­lių aly­vuo­gių alie­jaus,

drus­kos, pi­pi­rų.

Viš­tie­ną pa­ma­ri­nuo­ki­te su cit­ri­nų sul­ti­mis, čes­na­ku, mėgs­ta­mo­mis žo­le­lė­mis, alie­ju­mi ir bent ke­lioms va­lan­doms pa­li­ki­te šal­dy­tu­ve. Jei tu­ri­te ga­li­my­bę, paukš­tie­ną kep­ki­te keps­ni­nė­je, ta­čiau tam pui­kiai tiks ir or­kai­tė ar kep­tu­vė. Kol mė­sa ke­pa, di­de­lia­me du­be­ny­je su­mai­šy­ki­te švie­žius špi­na­tus su plo­nai su­pjaus­ty­tu svo­gū­nu, su­ka­po­tu avo­ka­du ir gra­na­to sėk­ly­tė­mis. Su­de­da­mą­sias da­lis pa­da­žui su­mai­šy­ki­te at­ski­ra­me in­de­ly­je. Iš­ke­pu­sią viš­tie­ną su­pjaus­ty­ki­te plo­no­mis juos­te­lė­mis, įmai­šy­ki­te į sa­lo­tas, pa­gar­din­ki­te drus­ka, pi­pi­rais, ap­šlaks­ty­ki­te pa­da­žu ir mė­gau­ki­tės leng­vo­mis va­sa­riš­ko­mis sa­lo­to­mis!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų