Štai keletas lengvų ir itin greitai paruošiamų patiekalų receptų, kurie puikiai tiks greitiems pietums ar nekaloringai vakarienei.
Lašišos karpačas
(keturios porcijos)
Reikės:
400 g šviežios aukštos kokybės lašišos,
šaukšto konservuotų kaparėlių,
gražgarsčių ar kitų mėgstamų žalumynų,
maždaug pusės citrinos,
alyvuogių aliejaus,
druskos, pipirų.
Lašišą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, susukite į maistinę plėvelę ir valandai palikite šaldiklyje. Taip bus lengviau supjaustyti žuvį plonyčiais gabalėliais.
Atšaldytą žuvį aštriu peiliu pjaustykite kuo plonesniais gabalėliais ir išdėliokite vienu sluoksniu didelėje plokščioje lėkštėje.
Pabarstykite kaparėliais, pagardinkite druska ir pipirais, apšlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis, pagardinkite mėgstamais žalumynais. Šis lengvai paruošiamas užkandis puikiai tinka su paskrudinta itališka duona ir taure baltojo vyno.
Kaprio salotos (dvi porcijos)
Reikės:
dviejų sunokusių pomidorų
250 g mocarelos,
saujos šviežių bazilikų,
geros kokybės alyvuogių aliejaus,
druskos, pipirų pagal skonį,
šlakelio kreminio balzaminio acto padažo (nebūtinai).
Nestorais griežinėliais supjaustykite pomidorus ir sūrį. Ant pomidorų dėkite mocarelą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.
Galite apšlakstyti kreminiu balzaminio acto padažu, papuoškite šviežiais bazilikais. Vasariškos salotos paruoštos!
Špinatų ir vištienos salotos
(dvi porcijos)
Reikės:
vištos krūtinėlės (300–400 g),
100–150 g šviežių špinatų,
maždaug ketvirtadalio raudonojo svogūno,
prinokusio avokado,
saujos granatų sėklų,
alyvuogių aliejaus, šiek tiek česnako, citrinų sulčių, čiobrelių, bazilikų ar kitų mėgstamų žolelių vištienai marinuoti.
Padažui:
arbatinio šaukšelio balzaminio acto,
arbatinio šaukšelio medaus,
2 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus,
druskos, pipirų.
Vištieną pamarinuokite su citrinų sultimis, česnaku, mėgstamomis žolelėmis, aliejumi ir bent kelioms valandoms palikite šaldytuve. Jei turite galimybę, paukštieną kepkite kepsninėje, tačiau tam puikiai tiks ir orkaitė ar keptuvė. Kol mėsa kepa, dideliame dubenyje sumaišykite šviežius špinatus su plonai supjaustytu svogūnu, sukapotu avokadu ir granato sėklytėmis. Sudedamąsias dalis padažui sumaišykite atskirame indelyje. Iškepusią vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis, įmaišykite į salotas, pagardinkite druska, pipirais, apšlakstykite padažu ir mėgaukitės lengvomis vasariškomis salotomis!
Naujausi komentarai