Pereiti į pagrindinį turinį

Per dešimtmetį seksas praras savo pirminę fukciją

2010-05-20 23:51
Per dešimtmetį seksas praras savo pirminę fukciją
Per dešimtmetį seksas praras savo pirminę fukciją / Scanpix nuotr.

Mokslininkai paskelbė, kad per dešimtmetį poros nustos mylėtis siekdamos susilaukti palikuonių ir verčiau pasitikės IVF metodu – dirbtiniu apvaisinimu. Jie teigia, kad trisdešimtmečiai ir vyresni vis dažniau nusivilia natūralia žmogaus reprodukcijos sistema, o pasitikėjimas dirbtiniais vaisingumo metodais tik auga. O tai reiškia, kad netrukus seksas atliks tik vieną funkciją – malonumo.

Pranešime teigiama, kad dirbtinis apvaisinimas gali būti 100 kartų efektyvesnė priemonė susilaukti palikuonių nei seksas. Daktaras Yovich, straipsnio žurnale „Reproductive BioMedicine“ bendraautorius sako: „Natūrali žmogaus reprodukcinė sistema, netgi būdama geriausios fizinės būklės, yra neefektyvi. Per artimiausius penkerius metus link keturiasdešimtmečio artėjančios poros norėdamos turėti vaikų iškart kreipsis į dirbtinio apvaisinimo specialistus.“

 Mokslininkas remiasi tuo, kad galvijams IVF metodas pasiteisina beveik 100%, ir nemato priežasties, kodėl jis turėtų neveikti žmonėms. Tiesa, šiuo metu dirbtinio apvaisinimo metodas sėkmingas būna maždaug pusei jį naudojančių porų.

Taigi tik laikas parodys, kada seksas taps tiesiog fiziniu veiksmu, teikiančiu malonumą, o katalikiška tiesa, jog pagrindinė sekso paskirtis – susilaukti palikuonių, bus pamiršta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų