Pereiti į pagrindinį turinį

Nauja vidurio amžiaus krizė: vyrai veliasi į berniukiškas intrigas

2011-11-02 20:09
Nauja vidurio amžiaus krizė: vyrai veliasi į berniukiškas intrigas
Nauja vidurio amžiaus krizė: vyrai veliasi į berniukiškas intrigas / Shutterstock nuotr.

Mary Amos tikėjosi, kad džiaugsis ramiu šeimyniniu gyvenimu su savo vyru, su kuriuo praleido jau 30 metų. Pora jau buvo išmokėjus užstatą už būstą, vaikai užaugę, todėl moteris įsivaizdavo, kad vakarus jaukiai praleis su vyru ant sofos bei per atostogas keliaus į egzotiškas vietas.

Tačiau jos vyras Brianas turėjo visai kitokių planų. 52 metų vadybininkė Mary dabar stebi, kaip jos vyras neįprastai keičiasi sulaukęs vidurio amžiaus krizės, rašo „Daily Mail“.

55 metų vyro gyvenimas keičiasi neatpažįstamai – jo spinta pilna naujų brangių drabužių, jis susirado naujų draugų ir netgi pasidarė pirmąją tatuiruotę. Gali atrodyti, kad tai eilinės vidurio amžiaus krizės simptomai, tačiau yra dar viena detalė.

Vietoj motociklo ar jaunos meilužės, Brainas yra vienas iš daugelio vidurio amžiaus krizės vyrų, kurie puola į adrenalino reikalaujančius nuotykius.

Penkiasdešimtmetį perkopę vyrai vis dažniau kopia į kalnų viršūnės, keliauja į Antarktidą, plaukia per vandenynus, su motociklais važiuoja per Indiją.

Žinoma, egzotiškas pramogas organizuojantiems verslininkams tokios vyrų vidurio amžiaus krizės ypač naudinga, tačiau žmonos, kurios svajoja apie ramią senatvę, tokia sutuoktinių veikla kelia nerimą.

Jau minėtas Brainas du mėnesius savo gyvenimo atidavė labdaros organizacijai keliaujant automobiliais, vėliau nustrendė Tanzanijoje užkopti į Kilimandžarą. „Dabar jis susiruošęs keliauti į šiaurės ašigalį“, - skundžiasi žmona Mary. Daugybę vakarų ir savaitgalių moteris praleido viena, kol jos vyras užsiiminėjo ekstremaliomis pramogomis. Moteris svarsto, kad galėjo paskatinti tokį vyro pasikeitimą. Ji viliasi, kad tokios neįprastos vyro „šėlionės“ praeis. „Manau, kad palauksiu, kol pasibaigs jo ekspedicija į Šiaurės ašigalį ir mes turėsime rimtai pasikalbėti, kol jis dar nepradėjo planuoti kitos kelionės“, - kalba moteris.

Psichologas Cliffas Arnallas teigia, kad vyrams sulaukus vidurio amžiaus reikia sugalvoti būdą, kaip „pamasažuoti savo ego“. „Nesvarbu, ar vyrai pasirenka prabangių automobilių ir meilužių kelią ar nuotykių kupinas veiklas, tai būdas jiems pasakyti, kad dar ne laikas pypkei ir šlepetėms“, - aiškina psichologas.

„Vyrai visada nori sau įrodyti, kokie jie yra gyvybingi. Tačiau ši nauja vidurio amžiaus krizės mada turi ir papildomą teigiamą savybę vyrams – ji padeda jiems pagerinti fizinę būklę“, - teigia C.Arnallas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų