Paspaudus šaltukui, vakarais galima padaryti nedidelę nuodėmę ir su arbata suvalgyti gabalą kvepiančio šokoladinio pyrago.
Jį išsikepti gali ir veganai, nes jam nereikės pieno ir kiaušinių. Be to, gardėsiui pagaminti ir iškepti prireiks tik pusvalandžio.
Šokoladiniam pyragui reikės:
1,5 stiklinės miltų;
1/3 stiklinės nepasaldintos kakavos pudros;
1 a. šaukštelio sodos;1 stiklinės cukraus;
0,5 stiklinės aliejaus;
0,5 stiklinės sojų pieno arba šalto vandens;
0,5 stiklinės apelsinų sulčių;
2 šaukštų acto;
1-2 a. šaukštelius romo kvapo arba paties romo
Pyrago gaminimas labiau nei paprastas. Visus produktus sumaišome, paragaujame, jeigu ko nors trūksta, pridedame, o jei ne – pašauname į orkaitę.
Orkaitė turėtų būti įkaitinta iki 180 laipsnių temperatūros. Po dvidešimties minučių tikriname, ar pyragas iškeptas. Jeigu dar ne, kepame šiek tiek ilgiau.
Vasarą pyragą galima pagardinti miško uogomis, o žiemą ištirpintu veganišku šokoladu. Skaitytoja Monika garantuoja, kad po šio pyrago nebenorėsite ir vakarienės, nes jis labai sotus.
Naujausi komentarai