Pereiti į pagrindinį turinį

„Anonymous“ atakos buvo privertusios uždaryti CŽV tinklalapį

2012-02-11 14:10
„Anonymous“ atakos buvo privertusios uždaryti CŽV tinklalapį
„Anonymous“ atakos buvo privertusios uždaryti CŽV tinklalapį / digitaltrends.com nuotr.

JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) tinklalapis penktadienį buvo trumpam tapęs neprieinamu, kai kompiuterinių įsilaužėlių tinklas „Anonymous“ paskelbė jį sugadinęs.

„CIA (CŽV) Tango down“ - pranešė „Anonymous“ svetainėje socialiniame tinkle „Twitter“ (@YourAnonNews) vienas jos narys, pavartojęs frazę „Tango down“, kuria JAV specialiosios pajėgos informuoja apie priešo likvidavimą.

Paklausta apie akivaizdų tinklalapio veiklos sutrikimą, viena CŽV atstovė atsakė: „Žinome apie naršymo mūsų svetainėje problemas ir dirbame, kad jas išspręstume.“

Tuojau po to svetainė vėl pradėjo veikti.

„Anonymous“ nariai penktadienį taip pat tvirtino sugadinę Meksikos kasyklų valdybos „Camimex“ tinklalapį ir paviešino iš jo perimtus elektroninius laiškus.

Valdybos svetainė camimex.org.mx penktadienį buvo nepasiekiama.

Praeitą mėnesį "Anonymous: buvo trumpam privertęs išsijungti JAV Teisingumo departamento ir Federalinio tyrimų biuro (FTB) svetaines.

Kaip pranešama, šios atakos buvo atsakas į JAV įvykdytą dalijimosi failais portalo „Megaupload“ uždarymą.

Kol kas nebuvo paaiškina, kodėl „Anonymous“ taikiniu tapo CŽV svetainė.

Pernai birželį su „Anonymous“ ryšius palaikanti kompiuterinių įsilaužėlių grupuotė „Lulz Security“ taip pat buvo laikinai sutrikdžiusi CŽV tinklalapio darbą.

„Anonymous“ dažniausiai naudoja paskirstyto atsisakymo aptarnauti (DDoS) kibernetines atakas, kai dideliam skaičiui kompiuterių pasiunčiama komanda vienu metu mėginti prisijungti prie taikiniu pasirinkto portalo, tokiu būdu sukeliant per didelę apkrovą jį aptarnaujančiam serveriui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų