Pereiti į pagrindinį turinį

Du rusai ir amerikietis išskrido į TKS

2012-05-15 11:56

Du Rusijos kosmonautai ir amerikietis astronautas antradienį išskrido į Tarptautinę kosmoso stotį (TKS) iš rusų Baikonūro kosmodromo Kazachstane raketa „Sojuz FG“.

Komonautai Genadijus Padalka, Sergejus Revinas ir amerikietis Josephas Acaba savo kelionę į kosmosą pradėjo Rusijos kosminėje kapsulėje „Sojuz TMA-04M“, startavę giedrą dieną iš Kazachstano stepės, pranešė korespondentai.

Kapsulė į orbitą buvo iškelta pagal planą, visi įgulos nariai jaučiasi gerai, pranešė skrydžių valdymo centras. Į TKS jie turi atvykti po dviejų dienų, ketvirtadienį ryte.

Rusija dabar yra vienintelė šalis, galinti skraidinti žmones į TKS, kai amerikiečiai nutraukė savo daugkartinių erdvėlaivių eksploatavimą.

Tačiau šis startas buvo pirmoji pilotuojama misija iš Baikonūro nuo gruodžio 21 dienos.

Skrydis buvo atidėtas pusantro mėnesio, nes erdvėlaivis, kurį iš pradžių buvo ketinama pasiųsti į kosmosą, per bandymus pasirodė nesąs hermetiškas ir dėl saugumo priežasčių jo nebuvo galima naudoti.

Kosmoso stotyje trys naujokai prisidės prie rusų kosmonauto Olego Kononenkos, JAV astronauto Dono Pettito ir olandų astronauto Andre Kuiperso, kurie TKS jau dirba beveik penkis mėnesius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų