Pereiti į pagrindinį turinį

Elektros lemputės renginius aplankė rekordinis lankytojų skaičius

2012-04-19 16:28
Elektros lemputės renginius aplankė rekordinis lankytojų skaičius
Elektros lemputės renginius aplankė rekordinis lankytojų skaičius / Shutterstock nuotr.

Šiais metais Lietuva paminėjo svarbią istorinę datą – 120 metų jubiliejų, kai Lietuvoje buvo įžiebta pirmoji elektros lemputė, o balandžio 17 d. buvo minima ir profesinė energetikos sektoriaus darbuotojų šventė – Energetikų diena.

Sukaktis sulaukė ypatingo visuomenės dėmesio – praėjusį penktadienį ir šeštadienį Energetikos ir technikos muziejuje vykusiuose Energetikų dienų renginiuose apsilankė daugiau nei 2000 lankytojų. „Džiaugiamės, kad šiemet vykę jubiliejiniai elektros lemputės renginiai pritraukė tiek daug vilniečių. Lankytojai domėjosi su energetika susijusiomis ekspozicijomis, ekskursijomis apie energetikos istoriją. Šiemet šventėje kaip niekad buvo gausu moksleivių, šeimų“, - teigė Energetikos ir technikos muziejaus direktorė Rasa Augutytė.

Šventę organizavusios Nacionalinės Lietuvos elektros asociacijos prezidentas Dalius Misiūnas teigė, kad pradžiugino didelis vilniečių ir sostinės svečių susidomėjimas energetikos istorija, ekskursijomis ir šventiniais renginiais. „Elektros lemputės jubiliejus – tai svarbi istorinė data ne vien energetikams, tačiau ir visai Lietuvai. Pasidalinome šia švente kartu su visuomene ir džiaugiamės, kad gyventojai atkreipė dėmesį į šią sukaktį“, - teigė D. Misiūnas.

Šventės metu lankytojų dėmesį ypač traukė elektromobiliai, elektra varomi motociklai ir dviračiai. Beveik 30 elektrotransporto priemonių kolona šeštadienį pravažiavo centrinėmis Vilniaus gatvėmis, o vėliau transporto priemones lankytojai galėjo apžiūrėti muziejaus kieme.

Energetikų dienų metu buvo surengtas atviras seminaras visuomenei, kuris pritraukė daugiau kaip 100 dalyvių. Seminaro metu suprantama kalba buvo pristatyti ateities elektros energetikos iššūkiai, naujausia informacija apie elektros rinką, išmaniuosius tinklus, ateities elektros energijos perdavimo tinklą, „smart“ vartotojus. Ateities elektros energetikos viziją brėžė žymiausi šios srities specialistai ir mokslininkai. 

Visi norintys galėjo išmėginti savo jėgas „Protų mūšių“ turnyre. Šventės kulminacija tapo dviejų dalių koncertas „Nuo žvakių link elektros“.

1892 m. balandžio 17 d. yra laikoma elektros eros Lietuvoje pradžia – tą dieną kunigaikščio Bogdano Oginskio dvare Rietave pradėjo veikti pirmoji Lietuvoje elektrinė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų