Quantcast

Lietuvio pomėgis – ne kiekvienam: globoja gyvates, tarantulus ir skorpionus

Viskas prasidėjo dar vaikystėje. Devynmetis Gerardas pakalbindavo kiekvieną varlę. Pasak ukmergiškio, vaikystėje jis buvęs nesuprastas, todėl ir stojęs egzotiškų augintinių pusėn. Iki šiandien jis įrodinėja, kad šie gyvūnai – puikūs draugai, jeigu išmanai jų elgesį ir gerbi prigimtinius poreikius.

„Nuo to viso gaudymo, dėjimo į stiklainiukus... nusprendžiau, kad jau norėčiau egzotiško gyvūno. Ukmergėje yra tokia parduotuvė, kur būdavo gyvačių. Ten matydavau tokį didžiulį žaltį ir visada galvodavau – nerealu, kaip aš to noriu!  Tai tas žalčiukas buvo mano pirmasis gyvūnas. <...> Dabar yra iš viso 5 gyvatės, 2 driežai, 2 tarantulai, skorpionas, papūga, sraigė, gyvalazdės“, – pasakoja G. Paškevičius.

Egzotinių gyvūnų žinovas pripažįsta, kad jo pomėgis – priklausomybė: įsigijus vieną egzotišką gyvūną, iškart atsiranda noras įsigyti kitą. Tačiau jis į šį pomėgį žiūri atsakingai ir tautiečius kaltina paviršutiniškumu. Apsisprendus auginti bet kurį šaltakraujį ar voragyvį, labai svarbu domėtis jo kilme, gyvenimo sąlygomis ir įvertinti savo galimybes.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių