Pereiti į pagrindinį turinį

Nemune užkibo beveik 2 metrų ilgio šamas

2015-07-13 15:38

Birštone, Nemune, vyresnio amžiaus mėgėjų žvejų pora – 75 metų Antanas Skliaustys ir 73 metų Anelė Švedienė pagavo 180 cm ilgio 32 kg sveriantį šamą.

M. Švedo nuotr.

Birštone, Nemune, vyresnio amžiaus mėgėjų žvejų pora – 75 metų Antanas Skliaustys ir 73 metų Anelė Švedienė pagavo 180 cm ilgio 32 kg sveriantį šamą. Galbūt laimikis ir nėra rekordinis, tačiau laimingieji žvejai neabejotinai turi pagrindo didžiuotis – jų sugautas šamas vis dėlto įspūdingas.

A.Skliaustys yra patyręs žvejys. Pasak vyro, toks didesnis laimikis jau yra ketvirtas jo gyvenime, o draugei – pirmasis. Pora savo gražiomis gyvenimo rudens akimirkomis nesiskiria net ir vandenyje. Pagavę įspūdingą laimikį, jau kitą dieną sėdo į valtį ir išplaukė toje pačioje vietoje ieškoti naujų.

"Šiandien jau pagavome du 1,5 kg starkius. Nors šioje vietoje, prie Vytauto kalno, nebūdavo daug žuvų, tačiau pastaruoju metu jos čia užklysta dažnai. Man patinka Antaną lydėti į žvejybą tokiomis dienomis, kai nekepina karštis", – apie pomėgį žvejoti pasakojo A.Švedienė.

Pats A.Skliaustys kiek kuklinosi kalbėti apie laimikį, nes pasak jo, tai jo draugės A.Švedienės nuopelnas. "Galbūt mūsų laimikis ir nėra rekordinis, bet moteriai pagauti tokio dydžio žuvį yra tikrai įspūdinga. Į žvejybą išsiruošėme visai atsitiktinai, pasiėmėme savadarbę blizgę ir meškeres. Žuvis užkibo Anelei, aš tik ištraukti padėjau", – aiškino A.Skliaustys.

A.Švedienė pasakojo, kad iš pradžių buvo kiek sutrikusi. "Pirmiausia pamaniau, kad užkabinau akmenį, o gal net žmogų. Tik vėliau supratau, kad tai didelė žuvis. Džiaugiuosi, nes tikriausiai esu viena iš nedaugelio moterų, pagavusių tokį laimikį", – šypsojosi A.Švedienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų