Pereiti į pagrindinį turinį

Po rekordinio skrydžio erelis nusileido prie Kelno katedros

2015-05-12 10:58 diena.lt inf.
„Sony“ nuotr.

Sugrįžęs iš pasauliniu rekordu įvertinto skrydžio nuo aukščiausio pasaulio pastato Burdž Chalifa, esančio Dubajuje, o prieš tai skrodęs Paryžiaus ir Londono padanges, „Laisvės“ erelis ir vėl pakilo į dangų. Šį kartą jis skrido virš įspūdingosios Kelno miesto katedros, Vokietijoje.

Prie erelio nugaros pritvirtinta „Sony“ vaizdo kamera suteikė galimybę užfiksuoti prieš tai nematytus ir susižavėjimą keliančius Reino žemėje įsikūrusio miesto vaizdus bei į gotikos šedevru laikomą Kelno katedrą pažvelgti iš paukščio skrydžio.

Jau kuris laikas kompanija „Sony“ bendradarbiauja su „Laisve“ ir yra oficialus šios organizacijos rėmėjas, prisidedantis prie pagrindinio jos tikslo įgyvendinimo – baltauodegių jūrinių erelių populiacijos jų natūraliose buveinėse Prancūzijos ir Šveicarijos Alpių kalnuose atkūrimo. Techninės „Action Cam“ kameros galimybės padeda detaliai fiksuoti baltauodegių erelių skrydžius – įdiegta vidinio stabilizavimo technologija leidžia gauti kokybišką vaizdo medžiagą, o globalinė padėties nustatymo sistema (angl. GPS) padeda tiksliai nustatyti skrendančio erelio koordinates. Kamera yra ypatingai lengva, todėl nedaro jokios įtakos natūraliam erelio skrydžiui. Surinkta video medžiaga suteikia galimybę analizuoti šių erelių elgseną ir geriau pasiruošti jų populiacijos atkūrimui.