Pereiti į pagrindinį turinį

Antienos krūtinėlė su bolivinėmis balandomis patiks ir vaikams

2018-10-05 07:06
DMN inf.

Žinomi virtuvės šefai siūlo išbandyti antienos krūtinėlės su karštomis bolivinės balandos salotomis bei tradicinio itališko deserto „Tiramisu“ receptai.

Pirmąjį spalio šeštadienį laidos „Gardu Gardu“ vedėjai pagaliau išpildys žiūrovų pageidavimą ir apsikeitę rolėmis, anot Ali, išeis iš komforto zonos bei pademonstruos savo sugebėjimus vienas kito „virtuvėje“. 

Ali šį kartą pagamins pagrindinį laidos patiekalą pagal savo sukurtą ir šeimos pamėgtą receptą. Receptas gimė tada, kai jis norėjo greitai ir sveikai pamaitinti savo sūnų, grįžusį iš darželio, ir liko nustebęs, kad sūnus su pasigardžiavimu viską suvalgė. Tad laidos vedėjas padrąsins visus pabandyti išsikepti antienos krūtinėlę pagal jo patarimus. Gian Luca taip pat liks sužavėtas visu kolegos pagamintu deriniu ir nebesistebės, kad ir vaikai gali valgyti antieną.

Atėjus laikui temperamentingajam italui gaminti desertą, jis tiesiog nenustygs vietoje iš džiaugsmo, kad  pagaliau saldžiausios laidos dalies vairas bus patikėtas būtent jam. Gian Luca pagamins tradicinį itališką desertą „Tiramisu“ ir gamybos procesą apipins įdomiomis istorijomis, kaip šį desertą gamindavo jo mama, bei, kaip ir kur Italijoje gimė šis gardumynas.

Ką reiškia deserto „Tiramisu“ pavadinimas ir iš kur pats desertas kilęs, sužinosite šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“ per TV3.

Antienos krūtinėlė su karštomis bolivinės balandos salotomis

Antienai reikės:

2 antienos krūtinėles puselių

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Žiupsnelio persilado prieskonių

Ypač tyro alyvuogių aliejaus

Salotoms reikės:

0,5 brokolio

1 mėlyno svogūno

200 g vyšninių pomidoriukų

0,5 stiklinės bolivinės balandos

1 stiklinė vandens

2 česnako skiltelių

Ypač tyro alyvuogių aliejaus

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Juodojo balzaminio acto.

Gaminimas. Šlakelį aliejaus sumaišyti su druska, pipirais ir persilado prieskoniais. Gautu mišiniu įtrinti antienos krūtinėlės puseles ir palikti valandai pasimarinuoti kambario temperatūroje.

Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepinti antienos krūtinėlės puseles iš abiejų pusių po 6 minutes (pradėti kepti ant pusės su oda). Tada įdėti į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepti 6-10 minučių.

Santykiu 1:2 pasūdytame vandenyje išvirti bolivinę balandą. Kol ji verda uždėti ant puodo viršaus sietelį ir garų vonelėje 5 minutes apvirti susmulkintą brokolį.

Svogūną supjaustyti „laiveliais“ (supjaustyti išilgai į 8 dalis). Pomidoriukus perpjauti per pusę. Sausoje įkaitintoje keptuvėje 2 minutes apkepinti pomidoriukus, įpilti alyvuogių aliejaus, sudėti svogūnus, nuluptas česnako skilteles ir pamaišant apkepinti 2-3 minutes. Tada sudėti apvirtus brokolius, įberti druskos, pipirų ir dar pakepinti 2 minutes. Į keptuvę su daržovėmis sudėti išvirusią bolivinę balandą ir išmaišyti. Pašlakstyti juoduoju balzaminiu actu.

Iškepusią antienos krūtinėlę supjaustyti riekelėmis ir patiekti su karštomis bolivinės balandos bei keptų daržovių salotomis.

Tradicinis itališkas desertas „Tiramisu“

Reikės:

3 kiaušinių

250 g maskarponės sūrio

0,5 stiklinės atvėsusios juodos kavos

3 valg.š. cukraus

2 valg. š. natūralios kakavos

0,5 pakuotės sausainių „Damų piršteliai“.

Gaminimas. Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus. Į trynius suberti cukrų ir elektriniu plakikliu išplakti iki purios šviesios masės. Po truputį dėti maskarponės sūrį ir plakti. Gautą masę padėti į šaldytuvą keletui minučių. 

Baltymus taip pat išplakti iki standžių putų ir sumaišyti juos su atvėsusia maskarponės mase lėtais sukamaisiais judesiais, kad neprarastų purumo. 

Į desertinius indelius sluoksniuoti: sluoksnis maskarponės kremo, sluoksnis kavoje pamirkytų sausainių, perregimas sluoksnis kakavos ir vėl pakartoti sluoksnius. Viršutinis sluoksnis kakavos.

Sudėti į šaldytuvą ir leisti pastovėti apie 10 valandų. Geriausia pasigaminti ryte ir vakare mėgautis desertu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų