Pereiti į pagrindinį turinį

Interneto „tėvas“ pasisako prieš įstatymą, naikinantį žmogaus teises

2012-04-20 12:58
Interneto „tėvas“ pasisako prieš įstatymą, naikinantį žmogaus teises
Interneto „tėvas“ pasisako prieš įstatymą, naikinantį žmogaus teises / contacturl.com nuotr.

Didžiosios Britanijos mokslininkas Timas Bernersas-Lee, HTTP protokolo, HTML kalbos ir URL identifikatoriaus kūrėjas, pasisakė prieš šalyje ruošiamą Theresos May inicijuotą įstatymą, dėl masinio vartotojų stebėjimo internete.

Būdamas vyriausybė patarėju, Bernersas-Lee ragina vidaus reikalų ministeriją atsisakyti įstatymo nepriėmimo. 

Teigiama, jog įstatymo projektas yra skirtas padėti specialiosioms tarnyboms stebėti sunkiai kontroliuojamas technologijas, pavyzdžiui, P2P. Manoma, jog teisėsaugos organai gaus papildomus įgaliojimus prieigai prie „Skype“, „Facebook“ ir „Twitter“ duomenų.

Tikėtina, kad interneto tiekėjai bus įpareigoti įdiegti įrangą, leidžiančią šalies specialiosioms tarnyboms realiuoju laiku ir be teismo sprendimo gauti prieigą prie bet kurio telefoninio pokalbio, SMS žinutės, elektroninio laiško ir informacijos apie aplankytas interneto svetaines. Tiesia, Didžiosios Britanijos ministro pirmininko kanceliarija pareiškė, kad bus sekami tik data ir abonentų vardai, o ne skambučių ir laiškų turinys.

Sumanymo vykdymui sukurta komunikacinių galimybių vystymo programa (Communications Capabilities Development Programme), kuri kitą mėnesį turėtų būti pristatyta šalies parlamente.

Manoma, jog visa tai leis teisėsaugos organams sėkmingai kovoti su šifravimo ir analogiškų technologijų keliamomis grėsmėmis. Pareigūnams vis sunkiau perimti informaciją ir išaiškinti bei užkirsti kelią nusikaltimams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų