Quantcast

7–13 metų moksleiviai sieks rekordo

Į tebesitęsiantį moderniųjų technologijų ir verslumo renginį „Switch!“ susirinkę Lietuvos mokiniai sieks patekti į Gineso rekordų knygą: bus surengta didžiausia programavimo pamoka.

Tapti pasaulio rekordininkais sieks per septynis šimtus 7–13 metų moksleivių iš visos Lietuvos. Programavimo pamoką ves Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos instituto profesorė Valentina Dagienė bei jos esami ir buvę doktorantai.

Komanda taip pat sukūrė programavimo platformą, skirtą Gineso rekordo pamokai. Rekordas skirtas Lietuvos 100-mečiui, todėl pamokos metu bus programuojami Gediminaičių stulpai, nuspalvinti vėliavos spalvomis. 

„Switch“ vadovė Ana Jonušė sako, kad su šia pamoka prasidės dvejus metus truksiantis projektas, kurio tikslas – visoje šalyje išmokyti vaikus programavimo.

„Skatiname jaunus žmones kurti verslus, siekti savo idėjų, dėl to ir yra labai daug pranešėjų jaunimui. Jie pristatys savo „pakvaišusias“ idėjas ir kaip jiems pavyko jas įgyvendinti. Taip pat yra ir profesionalų dalis, į kurią susirenka verslininkai, viešasis sektorius“, – apie renginį LRT TELEVIZIJOS laidai „Labas rytas, Lietuva“ kalbėjo A. Jonušė.

Daugiau apie „Swich!“ – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių